Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Makkelijk mee te nemen maaltijdpotten Food jars. Lunch to go.

Thaise, Mexicaanse of Marokkaanse maaltijd in een pot. Lunch to go.

Voor iedereen met een drukke baan die toch een supergezonde en lekkere lunch wil eten. Of voor diegenen die gewoonweg eens wat anders willen dan een bruine boterham met kaas tijdens de lunch. Hier zijn 3 ideeën voor snel te preppen maaltijdpotten die makkelijk mee te nemen zijn naar je werk. Je stopt de avond van tevoren gewoon alle ingrediënten in een grote jampot zodat de maaltijd makkelijk en zonder te knoeien mee te nemen is. Even opwarmen in de magnetron, gooi de inhoud in een kommetje en aanvallen maar!
4 from 1 vote
Cuisine Aziatisch, Marokkaans, Mexicaans
Servings 1 persoon

Keukenspullen

  • 1 grote jampot met deksel

Ingrediënten
  

Thaise maaltijdpot

  • 1 el honing
  • 1 el oestersaus
  • 1 el honing
  • 1 tl sesamolie
  • 1/2 limoen
  • 1 el water
  • 1 tl Thaise rode currypasta
  • 4 el zwarte bonen
  • 4 el voorgekookte pandan of basmati rijst
  • 1 rode puntpaprika in ringen gesneden
  • 1 bosui
  • 1 handje peen juliënne
  • 2 plakjes rosbief of kipfilet
  • 1/2 rode peper in ringen gesneden
  • 1 el verse koriander
  • 2 el gehakte pinda's gehakt

Mexicaanse maaltijdpot

  • 5 el Mexicaanse salsa of taco saus
  • 4 el voorgekookte rijst
  • 4 el chilibonen in saus
  • 4 stukjes courgette
  • 1 blikje maiskorrels
  • 3 (vegetarische) gehaktballetjes
  • 1 handje peen juliënne
  • 1 el gehakte koriander
  •  jalapeño plakjes toevoegen naar smaak
  • 1 el pittenmix pompoen- en zonnebloempitten

Marokkaanse maaltijdpot

  • 4 el couscous
  • 2 el kikkererwten
  • 3 cherrytomaten
  • 2 handjes rauwkost (naar keuze)
  • verse basilicum
  • 1 tl Ras el hanout
  • 2 tl bouillonpoeder
  • 1 tl harissa of sambal
  • 1 schijfje limoen of citroen

Instructies
 

Thaise maaltijdpot

  • Doe in een flinke weck- of jampot achtereenvolgens: 1 el pindakaas, 1 el oestersaus, 1 el honing, 1 tl sesamolie, het sap van een halve limoen, 1 el water en een flinke tl thaise rode currypasta. Roer met een vork tot een egale dressing.
  • Schep er vervolgens 4 el zwarte bonen en 4 el voorgekookte pandan rijst bovenop. Daarna stop je achtereenvolgens in de pot: een aantal ringen puntpaprika, 1 in ringen gesneden bosui, een handje peen juliënne, 2 plakjes rosbief, ringetjes rode peper, 1 el korianderblaadjes en 2 el gehakte pinda’s.
  • Schroef de deksel er weer op en bewaar de pot zolang in de koelkast.
  • Verwarm de pot zonder deksel 3 minuten in de magnetron. Schroef de deksel er weer op en schud de inhoud goed door elkaar. Giet de inhoud in een kommetje. Klaar!
    Makkelijk mee te nemen maaltijdpotten Food jars. Lunch to go.

Mexicaanse maaltijdpot

  • Schep 5 el Mexicaanse salsa of taco saus in een grote jampot. Schep daar vervolgens 4 el voorgekookte rijst (naar keuze) en 4 el chilibonen bovenop. Snij 4 plakken van een courgette en snij deze plakken in kleine blokjes. Voeg toe aan de pot. Schep er 2 eetlepels maiskorrels op. Snij 3 (vegetarische) gehaktballetjes doormidden en voeg toe. Een handje peen juliënne. Een eetlepel gehakte koriander. Een aantal jalapeño plakjes naar smaak. Een eetlepel pittenmix (pompoen- en zonnebloempitten).
  • Sluit de pot af met de deksel en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Wanneer je de pot wilt gaan gebruiken, schroef je de deksel van de pot en verwarm hem 3 minuten in de magnetron. Schroef de deksel er weer op en schud de inhoud goed door elkaar. Giet de inhoud in een kom en het is klaar!

Marokkaanse maaltijdpot

  • Doe in een flinke weck- of jampot achtereenvolgens: 4 eetlepels couscous, 2 flinke eetlepels kikkererwten, 3 doorgesneden cherrytomaten, 2 handjes rauwkost (naar keuze), een aantal basilicumblaadjes, 1 tl Ras el hanout, 2 tl bouillonpoeder, 1 tl harissa (of sambal) en een schijfje limoen (of citroen).
  • Sluit de pot af met de deksel en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Wanneer je de pot wilt gaan gebruiken, schroef je de deksel van de pot, giet kokend heet water in de pot totdat het water 1 cm (± 1 vingerdikte). boven de couscous staat. Schroef de deksel er weer op en laat de pot 5 minuten staan. Schud na 5 minuten de pot goed door elkaar en haal de limoen eruit. Verwarm de pot eventueel zonder deksel nog 3 minuten in de magnetron. Giet de inhoud in een kom en het is klaar!
    Marokkaanse maaltijdpot om mee te nemen. Moroccan Food Jar to go

Video

Keyword Lunch, Snel klaar
4 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Chicken Biryani Uit De Instant Pot

Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Read More

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More
Maaltijd in een pot. Food Jar.
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp