Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Een kruidenmengsel met een kenmerkende Mexicaanse smaak

Mexicaanse pulled chicken is een heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in de culinaire tradities van Mexico. Het is een smaakvolle bereiding van langzaam gegaarde kip, op smaak gebracht met een mix van authentieke Mexicaanse kruiden en specerijen.

Het proces van het maken van Mexicaanse pulled chicken begint meestal met het marineren van de kip in een mengsel van kruiden en specerijen, zoals komijn, paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder en oregano. Deze kruiden voegen een kenmerkende Mexicaanse smaak toe aan het vlees.

Kip langzaam garen

Vervolgens wordt de gemarineerde kip langzaam gegaard, in een slowcooker, oven of een barbecue, totdat het vlees zó gaar is dat het makkelijk uit elkaar getrokken kan worden. Het langzame kookproces zorgt ervoor dat de smaken goed worden opgenomen en dat de kip heerlijk sappig wordt.

Zodra de kip gaar is, wordt deze uit elkaar getrokken met behulp van twee vorken of met de handen, vandaar de naam “pulled chicken”. Dit resulteert in sappige, malse stukjes kip die volledig doordrenkt zijn met de smaakvolle kruiden en specerijen.

Mexicaanse pulled chicken kan op verschillende manieren worden geserveerd. Het is een veelzijdig gerecht dat perfect is voor taco’s, burrito’s, nacho’s of quesadilla’s. Je kunt het ook combineren met rijst, bonen, guacamole, zure room en andere toppings naar keuze om een smakelijke Mexicaanse maaltijd te creëren.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken

Mexican Pulled Chicken

Als je de eetgewoontes van een ander land wilt ontdekken kun je het beste naar een lokale markt gaan. Op een 'mercado' in Mexico zag ik nieuwe fruitsoorten, kruiden die uit grote bakken werden opgeschept, pittige habanero salsa's en heel veel streetfoodkraampjes. Al dat streetfood is voor mij als foodie een waar paradijs. En een favoriet hapje van mij is een zachte taco gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado. Lekker allemaal, en met dit recept kun jij het nu makkelijk zelf maken.
No ratings yet
Cuisine Mexicaans, Tex-Mex
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Mexican Pulled Chicken

  • 1 kilo kipdijfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilivlokken of chilipoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 1 limoen

Lekker om erbij te eten

  • 1 pak gordita's
  • ijsbergsla
  • tomaat
  • puntpaprika
  • rode ui
  • mais
  • refried beans
  • avocado
  • habanero saus of een andere pittige saus

Instructies
 

Mexican Pulled Chicken

  • Voor de marinade doe je 2 el olijfolie in een kommetje. Voeg 1 el gerookt paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl chilivlokken, 1 tl zwarte peper en 1 tl zout toe. Snij 1 limoen doormidden en rasp de zest van een helft van de limoen af. Voeg toe. Knijp vervolgens de halve limoen erboven uit. Roer alles door elkaar.
  • Giet de marinade over 1 kilo kippendijen en wrijf het goed in met schone handen. Dek de kip af met een stuk vershoudfolie en laat het in de koelkast minstens 20 minuten marineren. (Maar hoe langer hoe beter).
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter. (Er zit al olijfolie door de marinade). Braad de kippendijen aan beide kanten goudbruin aan. Ongeveer 3 minuten aan elke kant. Draai daarna de hittebron lager en laat de kip met de deksel op de pan in ± 10 minuten gaar worden. Haal de kip uit de pan en leg apart op een bord of in een ovenschaaltje. Giet het braadvocht over de kip heen. Laat de kip een beetje afkoelen.
  • Pluk de kippendijen met de je vingers uit elkaar en trek er draderige stukjes vanaf. Ga zo door tot je uiteindelijk een schaal vol hebt met pulled chicken.

Serveren

  • Lekker om deze pulled chicken in een gordita te eten met sla, tomaat, rode ui en avocado. Of ringen puntpaprika, refried beans en mais. Je kunt zoveel variëren als je wilt. Druppel er tot slot een beetje habanero saus of een andere pittige saus over .

Video

TIP

Zelf-mais-tortillas-tacos-maken
Kijk hier voor het recept om zelf gordita’s (kleine tortilla’s) te maken: https://travelandfoodblog.nl/maistortillas/
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Mexicaans gekruide pulled chicken met zachte taco
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp