Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Kruidnoten met chocoladetoffee en kokos

Kruidnoten met chocoladetoffee en kokos

Wat is er nu niet leuker dan in de tijd voor Sinterklaasavond met je kinderen, kleinkinderen of zelf voor vrienden en familie kruidnoten te bakken? Maar dan geen kruidnoten die je toch al in de winkel kunt vinden. Vandaag maken we kruidnoten gevuld met stukjes gesmolten chocoladetoffee en overgoten met pure chocolade en kokos. Als je hier niet de show mee steelt op pakjesavond weet ik het ook niet meer. Gebruik deze kruidnoten echter niet als strooigoed.😉want ze blijven een beetje zacht en hebben een bite zoals gevuld speculaas. Een superlekkere variatie op de kruidnoten zoals we die allemaal kennen.
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 1 zak kruidnoten

Keukenspullen

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • Chocoladetoffees
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Roomboter
  • Speculaaskruiden
  • Bruine basterdsuiker
  • Zout
  • Halfvolle melk
  • Geraspte kokos
  • 1 reep pure chocolade

Instructies
 

  • Hak een handje chocoladetoffees in kleine stukjes
    Roer 250 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels speculaaskruiden. 125 gram bruine basterdsuiker, en mespunt zout en de stukjes chocoladetoffee met een garde door elkaar.
    Snij 150 gram roomboter in stukjes en voeg toe aan de ingrediënten. Meng alles met de kneedhaak van de keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook met de hand kneden. Gebruik daarvoor een met bloem bestoven werkblad. Voeg beetje bij beetje 4 eetlepels halfvolle melk toe. Maak met je handen een bal van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
    Verwarm intussen de oven op 160 graden.
    Haal na 30 minuten het deeg uit de koelkast en verdeel het met een mes in vieren. Maak van elk kwart deel een langwerpige rol en snij deze rol deeg in stukjes van 1 cm. Rol de stukjes tussen je handen tot balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat tussen elk balletje ongeveer 1 cm ruimte.
    Zet de bakplaat met kruidnoten in de oven en laat ze in 15 minuten gaar worden. (Als je wat hardere kruidnoten wilt hebben laat je ze 5 tot 10 minuten langer in de oven).
    Haal na de baktijd uit de oven en laat afkoelen.
    Smelt intussen 100 gram in stukjes gebroken pure chocola au bain-marie. Sprenkel de gesmolten over de kruidnoten. Strooi direct daarna geraspte kokos over de kruidnoten. Laat de chocolade hard worden en serveer.

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Kruidnoten met chocoladetoffee en kokos
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp