Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Italiaanse-mosterdkarbonades-met-ovengroente-en-appelsalade

Italiaanse mosterdkarbonades met ovengroente en appelsalade

De Italiaanse keuken wordt wereldwijd zo gewaardeerd omdat er met simpele basisingrediënten, die zeer goed van kwaliteit zijn, iets heel lekkers op tafel wordt getoverd. Maak dit heerlijke Italiaanse zomermenu met kruidige mosterdkarbonades, parmaham en salie, ovengroentes met krieltjes en rozemarijn en een lekkere frisse appelsalade. Mensen die liever geen varkensvlees eten kunnen de karbonades ook heel goed vervangen door kipfilet. Dat is ook heel lekker.
4 from 1 vote
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Ovengroentes (Verdure al forno)

  • 800 gram krieltjes met schil
  • 1 pastinaak
  • 2 struiljes rood- of witlof
  • 1 halve rode ui
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Mosterdkarbonades (Braciola di maiale alla senape)

  • 4 karbonades
  • Een aantal takjes salie
  • 2 el gladde mosterd
  • 1 el knoflookpoeder
  • 8 plakjes parmaham
  • milde olijfolie
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 tl appelazijn
  • 1 flinke scheut witte wijn
  • zout en peper
  • 2 el allesbinder

Appelsalade (Insalata di mele)

  • 1 tl mosterd
  • 1 tl appelazijn
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 scheutje honing
  • 1 groene appel
  • 1 halve rode ui
  • bieslook

Instructies
 

Ovengroentes (Verdure al forno)

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Was 800 gram krieltjes in de schil en halveer deze. Doe de krieltjes in een grote kom. Schil 1 pastinaak met een dunschiller en snij deze in blokjes. Haal de blaadjes van 2 struikjes rood- of witlof. Snij een halve rode ui in halve ringen. Doe alle groenten bij de krieltjes in de kom. Rits van 1 takje rozemarijn, hak de naaldjes fijn en doe deze in de kom. Voeg 3 eetlepels extra vergine olijfolie en zout en peper toe. Meng alles door elkaar.
  • Gooi het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de andere tak rozemarijn in z’n geheel tussen de groentes. Zet de bakplaat voor 30 minuten in de oven. Kijk na 30 minuten of de aardappels gaar zijn door er in te prikken met een vork. Zet de oven uit, maar de bakplaat kun je nog even in de oven laten staan zodat alles warm blijft.

Mosterdkarbonades (Braciola di maiale alla senape)

  • Hak een handje salieblaadjes fijn. Hou 4 salieblaadjes apart. Meng in een kom 3 eetlepels mosterd, 1 eetlepel knoflookpoeder en de gehakte salieblaadjes. Smeer de karbonades ruim in met het mosterdmengsel. Leg op elke karbonade een salieblaadje en plak aan beide kanten een plakje parmaham.
  • Verhit een flinke scheut milde olijfolie in een grote pan en bak de karbonades in 2 minuten per kant op hoog vuur bruin. Leg de karbonades daarna bij de groenteschotel op de bakplaat in de oven om verder na te garen.
  • Schenk 250 ml kippenbouillon in de pan waar de karbonades in zijn gebraden en breng aan de kook. Voeg 1 tl appelazijn, een flinke scheut witte wijn, zout en peper toe. Laat de saus 5 minuten inkoken. Voeg daarna 2 eetlepels allesbinder toe en meng tot er een gebonden saus ontstaat.

Appelsalade (Insalata di mele)

  • Doe 1 tl mosterd in een kom en voeg hier 1 tl appelazijn, 3 el extra vergine olijfolie, een scheutje honing en zout en peper aan toe. Meng door elkaar met een garde. Snij 1 groene appel julienne (hele dunne reepjes). Snij de andere helft van de rode ui in dunne halve ringen. Doe de appel en ui in de kom met de dressing en voeg een eetlepel gesneden bieslook toe. Meng door elkaar.

Serveren

  • Leg 1 karbonade per persoon op een bord en schenk er een eetlepel van de witte wijnsaus over. Leg een opscheplepel ovengroente met krieltjes en de appelsalade erbij.

Video

4 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp