Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Italiaanse-mosterdkarbonades-met-ovengroente-en-appelsalade

Italiaanse mosterdkarbonades met ovengroente en appelsalade

De Italiaanse keuken wordt wereldwijd zo gewaardeerd omdat er met simpele basisingrediënten, die zeer goed van kwaliteit zijn, iets heel lekkers op tafel wordt getoverd. Maak dit heerlijke Italiaanse zomermenu met kruidige mosterdkarbonades, parmaham en salie, ovengroentes met krieltjes en rozemarijn en een lekkere frisse appelsalade. Mensen die liever geen varkensvlees eten kunnen de karbonades ook heel goed vervangen door kipfilet. Dat is ook heel lekker.
4 from 1 vote
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Ovengroentes (Verdure al forno)

  • 800 gram krieltjes met schil
  • 1 pastinaak
  • 2 struiljes rood- of witlof
  • 1 halve rode ui
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Mosterdkarbonades (Braciola di maiale alla senape)

  • 4 karbonades
  • Een aantal takjes salie
  • 2 el gladde mosterd
  • 1 el knoflookpoeder
  • 8 plakjes parmaham
  • milde olijfolie
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 tl appelazijn
  • 1 flinke scheut witte wijn
  • zout en peper
  • 2 el allesbinder

Appelsalade (Insalata di mele)

  • 1 tl mosterd
  • 1 tl appelazijn
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 scheutje honing
  • 1 groene appel
  • 1 halve rode ui
  • bieslook

Instructies
 

Ovengroentes (Verdure al forno)

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Was 800 gram krieltjes in de schil en halveer deze. Doe de krieltjes in een grote kom. Schil 1 pastinaak met een dunschiller en snij deze in blokjes. Haal de blaadjes van 2 struikjes rood- of witlof. Snij een halve rode ui in halve ringen. Doe alle groenten bij de krieltjes in de kom. Rits van 1 takje rozemarijn, hak de naaldjes fijn en doe deze in de kom. Voeg 3 eetlepels extra vergine olijfolie en zout en peper toe. Meng alles door elkaar.
  • Gooi het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de andere tak rozemarijn in z’n geheel tussen de groentes. Zet de bakplaat voor 30 minuten in de oven. Kijk na 30 minuten of de aardappels gaar zijn door er in te prikken met een vork. Zet de oven uit, maar de bakplaat kun je nog even in de oven laten staan zodat alles warm blijft.

Mosterdkarbonades (Braciola di maiale alla senape)

  • Hak een handje salieblaadjes fijn. Hou 4 salieblaadjes apart. Meng in een kom 3 eetlepels mosterd, 1 eetlepel knoflookpoeder en de gehakte salieblaadjes. Smeer de karbonades ruim in met het mosterdmengsel. Leg op elke karbonade een salieblaadje en plak aan beide kanten een plakje parmaham.
  • Verhit een flinke scheut milde olijfolie in een grote pan en bak de karbonades in 2 minuten per kant op hoog vuur bruin. Leg de karbonades daarna bij de groenteschotel op de bakplaat in de oven om verder na te garen.
  • Schenk 250 ml kippenbouillon in de pan waar de karbonades in zijn gebraden en breng aan de kook. Voeg 1 tl appelazijn, een flinke scheut witte wijn, zout en peper toe. Laat de saus 5 minuten inkoken. Voeg daarna 2 eetlepels allesbinder toe en meng tot er een gebonden saus ontstaat.

Appelsalade (Insalata di mele)

  • Doe 1 tl mosterd in een kom en voeg hier 1 tl appelazijn, 3 el extra vergine olijfolie, een scheutje honing en zout en peper aan toe. Meng door elkaar met een garde. Snij 1 groene appel julienne (hele dunne reepjes). Snij de andere helft van de rode ui in dunne halve ringen. Doe de appel en ui in de kom met de dressing en voeg een eetlepel gesneden bieslook toe. Meng door elkaar.

Serveren

  • Leg 1 karbonade per persoon op een bord en schenk er een eetlepel van de witte wijnsaus over. Leg een opscheplepel ovengroente met krieltjes en de appelsalade erbij.

Video

4 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Chicken Biryani Uit De Instant Pot

Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Read More

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp