Italiaanse mosterdkarbonades met ovengroente en appelsalade
De Italiaanse keuken wordt wereldwijd zo gewaardeerd omdat er met simpele basisingrediënten, die zeer goed van kwaliteit zijn, iets heel lekkers op tafel wordt getoverd. Maak dit heerlijke Italiaanse zomermenu met kruidige mosterdkarbonades, parmaham en salie, ovengroentes met krieltjes en rozemarijn en een lekkere frisse appelsalade. Mensen die liever geen varkensvlees eten kunnen de karbonades ook heel goed vervangen door kipfilet. Dat is ook heel lekker.
Mosterdkarbonades (Braciola di maiale alla senape)
4karbonades
Eenaantaltakjes salie
2elgladde mosterd
1elknoflookpoeder
8plakjesparmaham
milde olijfolie
250mlkippenbouillon
1tlappelazijn
1flinke scheutwitte wijn
zout en peper
2elallesbinder
Appelsalade (Insalata di mele)
1tlmosterd
1tlappelazijn
3elextra vergine olijfolie
1scheutjehoning
1groene appel
1halverode ui
bieslook
Instructies
Ovengroentes (Verdure al forno)
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Was 800 gram krieltjes in de schil en halveer deze. Doe de krieltjes in een grote kom. Schil 1 pastinaak met een dunschiller en snij deze in blokjes. Haal de blaadjes van 2 struikjes rood- of witlof. Snij een halve rode ui in halve ringen. Doe alle groenten bij de krieltjes in de kom. Rits van 1 takje rozemarijn, hak de naaldjes fijn en doe deze in de kom. Voeg 3 eetlepels extra vergine olijfolie en zout en peper toe. Meng alles door elkaar.
Gooi het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de andere tak rozemarijn in z’n geheel tussen de groentes. Zet de bakplaat voor 30 minuten in de oven. Kijk na 30 minuten of de aardappels gaar zijn door er in te prikken met een vork. Zet de oven uit, maar de bakplaat kun je nog even in de oven laten staan zodat alles warm blijft.
Mosterdkarbonades (Braciola di maiale alla senape)
Hak een handje salieblaadjes fijn. Hou 4 salieblaadjes apart. Meng in een kom 3 eetlepels mosterd, 1 eetlepel knoflookpoeder en de gehakte salieblaadjes. Smeer de karbonades ruim in met het mosterdmengsel. Leg op elke karbonade een salieblaadje en plak aan beide kanten een plakje parmaham.
Verhit een flinke scheut milde olijfolie in een grote pan en bak de karbonades in 2 minuten per kant op hoog vuur bruin. Leg de karbonades daarna bij de groenteschotel op de bakplaat in de oven om verder na te garen.
Schenk 250 ml kippenbouillon in de pan waar de karbonades in zijn gebraden en breng aan de kook. Voeg 1 tl appelazijn, een flinke scheut witte wijn, zout en peper toe. Laat de saus 5 minuten inkoken. Voeg daarna 2 eetlepels allesbinder toe en meng tot er een gebonden saus ontstaat.
Appelsalade (Insalata di mele)
Doe 1 tl mosterd in een kom en voeg hier 1 tl appelazijn, 3 el extra vergine olijfolie, een scheutje honing en zout en peper aan toe. Meng door elkaar met een garde. Snij 1 groene appel julienne (hele dunne reepjes). Snij de andere helft van de rode ui in dunne halve ringen. Doe de appel en ui in de kom met de dressing en voeg een eetlepel gesneden bieslook toe. Meng door elkaar.
Serveren
Leg 1 karbonade per persoon op een bord en schenk er een eetlepel van de witte wijnsaus over. Leg een opscheplepel ovengroente met krieltjes en de appelsalade erbij.
Video
4 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel