Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Hachee-Hollands-stoofvlees-volgens-oma's-recept

Hachee. Hollands stoofvlees volgens oma’s recept.

Oma's hachee, weet je nog hoe lekker dat was vroeger? Met een hoop uien en rundvlees wat zo gaar is dat het uit elkaar valt. Maar hoe krijg je die smaak van vroeger op je bord? Het is helemaal geen moeilijk gerecht. Weinig ingrediënten en uiteindelijk vol van smaak. Je hebt er alleen wat tijd voor nodig om de hachee te laten stoven. Maar ook daar heb je eigenlijk geen omkijken naar. Lekker met rode kool en appel, hutspot of een boerenkoolstamppot. En de hachee combineert ook heel goed met rijst. Ach, eigenlijk is het overal lekker bij.
No ratings yet
Cuisine Hollands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gram doorregen rundvlees in blokjes gesneden
  • 5 uien
  • 2 el bakboter
  • Zout
  • Witte peper
  • Bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 gedroogde rode peper
  • 1 scheutje rode wijnazijn
  • 1/2 liter rundvleesjus van juspoeder
  • 2 Maggi bouillonblokjes
  • 1 scheutje Worcestershire sauce

Instructies
 

  • Snipper 5 uien. Verhit 2 eetlepels bakboter (of reuzel) in een stoofpan en fruit de uien hier 5 minuten in.
    Bestrooi de rundvleesblokjes met zout, witte peper en bloem en meng het erdoor. Voeg een eetlepel bloem toe aan de uien en roer het erdoor. Doe er 2 laurierblaadjes en 4 kruidnagels bij. Snij de gedroogde rode peper eventueel 1 keer in lengte doormidden (voor een scherpere smaak) en voeg deze toe.
    Tip. Als je de kruidnagels door de laurierblaadjes steekt dan vis je ze er naderhand makkelijk weer uit.
    Voeg het rundvlees toe en roer alles goed door. Schenk er een scheutje rode wijnazijn bij en een halve liter rundvleesjus. Verkruimel 2 Maggi bouillonblokjes erboven. Voeg eventueel extra water toe om het vlees helemaal onder te doen staan.
    Breng de pan aan de kook en laat de hachee 2 uur pruttelen op een lage hittebron.
    Voeg tegen het einde van de bereiding een scheutje Worcestershire sauce toe.
    Hachee is lekker met rode kool met appel. hutspot of een stamppot.

Video

TIP

Maak ook eens Indisch Stoofvlees: Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa indisch gestoofd rundvlees met ketjap mais en ketjap asin
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Hachee-Hollands-stoofvlees-volgens-oma's-recept
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Griekse salade
Griekse salade
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp