Oma's hachee, weet je nog hoe lekker dat was vroeger? Met een hoop uien en rundvlees wat zo gaar is dat het uit elkaar valt. Maar hoe krijg je die smaak van vroeger op je bord? Het is helemaal geen moeilijk gerecht. Weinig ingrediënten en uiteindelijk vol van smaak. Je hebt er alleen wat tijd voor nodig om de hachee te laten stoven. Maar ook daar heb je eigenlijk geen omkijken naar. Lekker met rode kool en appel, hutspot of een boerenkoolstamppot. En de hachee combineert ook heel goed met rijst. Ach, eigenlijk is het overal lekker bij.
Snipper 5 uien. Verhit 2 eetlepels bakboter (of reuzel) in een stoofpan en fruit de uien hier 5 minuten in.Bestrooi de rundvleesblokjes met zout, witte peper en bloem en meng het erdoor. Voeg een eetlepel bloem toe aan de uien en roer het erdoor. Doe er 2 laurierblaadjes en 4 kruidnagels bij. Snij de gedroogde rode peper eventueel 1 keer in lengte doormidden (voor een scherpere smaak) en voeg deze toe.Tip. Als je de kruidnagels door de laurierblaadjes steekt dan vis je ze er naderhand makkelijk weer uit.Voeg het rundvlees toe en roer alles goed door. Schenk er een scheutje rode wijnazijn bij en een halve liter rundvleesjus. Verkruimel 2 Maggi bouillonblokjes erboven. Voeg eventueel extra water toe om het vlees helemaal onder te doen staan.Breng de pan aan de kook en laat de hachee 2 uur pruttelen op een lage hittebron.Voeg tegen het einde van de bereiding een scheutje Worcestershire sauce toe.Hachee is lekker met rode kool met appel. hutspot of een stamppot.