Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Vlierbessen limoen prosecco cocktail

Vlierbessen appel limoen munt cocktail

Dit drankje heb ik in Duitsland ontdekt en is zóóó lekker. Het wordt gemaakt met Holunderblüten siroop, wat in Nederland te koop is als Vlierbessen siroop. De vlierbessen geven een zeer speciaal en bijna exotisch tintje aan de frisse cocktail met limoen.
Deze cocktail kun je maken mét of zonder alcohol. Met bruisend water of en eentje met Prosecco. Je kunt natuurlijk ook een fles Sekt pakken. Dan blijft het authentiek Duits.
4 from 1 vote
Cuisine Duits

Ingrediënten
  

Zonder alcohol

  • Vlierbessensiroop
  • Gekoeld appelsap
  • Bruisend water b.v. Spa
  • 1 limoen
  • Muntblaadjes
  • Ijsklontjes

Mét alcohol

  • Vervang het bruisend water voor Prosecco of Sekt

Instructies
 

De zomercocktail zonder alcohol

  • Schenk een klein laagje vlierbessensiroop in een glas. Vul het glas voor 1/3 met appelsap. Vul het glas bijna voor de rest met bruisend water. Hou ± 1 cm over. Doe er een partje limoen in en knijp 1 partje limoen erboven uit. Doe er een paar blaadjes munt bij. Vul het glas voor rest met ijsklontjes. Roer door.

De zomercocktail mét alcohol

  • Volg alle stappen zoals hierboven beschreven maar vervang het bruisend water door prosecco of sekt.

Video

TIP

Deze cocktail smaakt heerlijk bij een Duitse Flammkuchen! Kijk hier voor het recept.
Flammkuchen-heerlijke-Duits-Franse-pizza-met-krokante-bodem
4 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Vlierbessen appel limoen munt cocktail
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp