Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

De Cajun-keuken

De Cajun-keuken is een unieke culinaire traditie die zijn oorsprong vindt in de staat Louisiana, Verenigde Staten. Het staat bekend om zijn pittige en smaakvolle gerechten, die zijn beïnvloed door Franse, Spaanse, Afrikaanse en inheemse Amerikaanse keukens. Een van de iconische gerechten van de Cajun-keuken is creamy Cajun chicken.

Het geheim van de creamy Cajun chicken zit in de saus. Een romige saus wordt bereid door het combineren van ingrediënten zoals boter, knoflook, uien, paprika, cayennepeper en room. Deze ingrediënten worden langzaam gekookt totdat ze een dikke en smeuïge consistentie hebben. De saus krijgt een diepe en rijke smaak door de toevoeging van de Cajun-kruiden.

Zodra de saus de gewenste dikte heeft bereikt, wordt de gebakken kip toegevoegd aan de pan en wordt deze volledig bedekt met de romige Cajun-saus. Het geheel wordt nog even samen gekookt, zodat de smaken goed kunnen mengen en de kip de smaak van de saus kan absorberen.

Serveren met Jambalaya

Creamy Cajun chicken kan op verschillende manieren worden geserveerd. Het wordt vaak geserveerd met gestoomde rijst, waardoor de romige saus goed kan worden opgenomen, maar het is tevens een perfecte aanvulling op Jambalaya; een kruidig rijstgerecht wat ook z’n oorsprong vind in Lousiana.

Of je nu een liefhebber bent van pittig eten of gewoon wilt genieten van de rijke smaken van de Cajun-keuken, creamy Cajun chicken is een gerecht dat je zeker moet proberen. Het brengt de authentieke smaken van Louisiana naar je bord en biedt een culinaire ervaring die je niet snel zult vergeten.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Creamy-Cajun-Chicken-lekker-bij-jambalaya

Creamy Cajun Chicken. Romige kip uit Louisiana.

De cajunkeuken uit het zuiden van de Verenigde Staten is een unieke mix van de Franse en Zuiderlijke keuken, met een vleugje Spaanse en Afrikaanse invloeden. De cajunkeuken staat bol van de kruidige en pikante gerechten. Je kunt vis naast vlees aantreffen in hetzelfde gerecht. Cajun combinaties zijn verrassend en de keuken is rijk van smaak.
De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden. Deze kruidenmix bestaat over het algemeen uit: paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper, oregano, cayennepeper en tijm.
Creamy cajun chicken is heerlijk om bij Jambalaya te eten. Jambalaya is een rijstgerecht, tevens uit de cajunkeuken. Een recept voor Jambalaya kun je op deze website vinden: Jambalaya uit Lousiana
No ratings yet
Cuisine Amerikaans, Cajun
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 flinke kipfilets
  • zout
  • witte peper
  • knoflookpoeder
  • cajun kruiden
  • 1 el bloem
  • 1 stukje roomboter ± 1 cm
  • 1 scheut olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • 1 kippenbouillontablet
  • 250 ml slagroom
  • 1 stukje parmezaanse kaas of grana padano
  • platte peterselie
  • 1 jalapeño peper

Instructies
 

  • Snij 4 flinke kipfilets in de lengte doormidden zodat je 4 dunne platte kipfilets krijgt.
  • Bestrooi de kip aan beide kanten met zout, witte peper, knoflookpoeder en cajun kruiden.
  • Verhit in een koekenpan een stukje roomboter van ± 1 cm en een scheutje olijfolie. Bak de kip hier aan beide kanten goudbruin in. Strooi tijdens het bakken een beetje bloem over de kip. Dit zorgt straks voor binding van de saus.
  • Snipper in de tussentijd 3 teentjes knoflook. Snij de helft van 1 potje zongedroogde tomaten in reepjes.
  • Als de kip gaar is haal je ze uit de pan leg je ze op een bord apart. Bak de knoflook en zongedroogde tomaat in het achtergebleven bakvet van de kip. Verkruimel er 1 kippenbouillontablet bij, voeg 1 el cajun kruiden toe en voeg 50 ml water toe. Roer er 250 ml slagroom door. Breng het zachtjes aan de kook.
  • Zodra de saus zachtjes aan de kook is leg je de kip in de saus en laat je het nog 5 minuten garen.
  • Serveer de creamy cajun chicken met jambalaya. Rasp er parmezaanse kaas over en garneer met gehakte peterselie en ringetjes jalapeño peper.

Video

TIP

Serveer deze kip met Jambalaya. Ook zo’n lekker cajun gerecht.
Jambalaya uit Lousiana
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

How do you make easy Creamy Cajun Chicken
Moksi Meti – Surinaams-Chinese vleesmix met buikspek, kip en paksoi
Moksi Meti – Surinaams-Chinese vleesmix met buikspek, kip en paksoi
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp