Veelzijdige groente

Courgette, in het buitenland ook wel bekend als zucchini, is een veelzijdige en smakelijke groente die veel mensen over de hele wereld waarderen. Het behoort tot de komkommerfamilie en heeft een langwerpige vorm met een gladde, groene schil. Hoewel courgette in de meeste gevallen groen is, komen er ook gele soorten voor.

De courgette heeft een milde smaak en een stevige textuur, waardoor het een populaire keuze is in verschillende gerechten. Het kan rauw worden gegeten, geroosterd, gebakken, gestoomd of gegrild. Én er kan lekkere soep van gemaakt worden, zoals in dit recept.

Laag caloriegehalte maar veel voedingsstoffen

Een van de grootste voordelen van courgette is dat het een laag caloriegehalte heeft, maar toch veel voedingsstoffen bevat. Het is een goede bron van vitamine C, vitamine A, vezels en mineralen zoals kalium en magnesium. Bovendien bevat het antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het bevorderen van een gezond immuunsysteem.

Courgette heeft ook enkele gezondheidsvoordelen. Het kan helpen bij gewichtsbeheersing, omdat het weinig calorieën bevat en veel vezels bevat, wat zorgt voor een verzadigd gevoel. Het is ook gunstig voor de spijsvertering vanwege het hoge vezelgehalte. Daarnaast kan het regelmatig consumeren van courgette helpen bij het verlagen van het risico op bepaalde ziekten, zoals hartaandoeningen en bepaalde vormen van kanker.

Kortom, courgette is een heerlijke én gezonde groente die gemakkelijk te bereiden is en veel voedingsvoordelen biedt. Of je het nu gebruikt in salades, bijgerechten of hoofdgerechten, courgette voegt een verfrissende smaak en textuur toe aan maaltijden. Dus waar wacht je nog op? Ga naar de markt, pak wat courgettes en geniet van deze veelzijdige groente in je volgende maaltijd!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Kruidige courgettesoep met kerrie en paprika snel recept

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

In de zomer groeien er volop courgettes in mijn moestuin. Het is makkelijke groente om te kweken en ze groeien erg hard. Als je een paar dagen niet oplet heb je joekels van courgettes aan de planten groeien. Die uit hun krachten gegroeide courgettes zijn niet zo lekker meer om zo te eten, maar je kunt er wel een heerlijke soep mee maken. In dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt. Waardoor je zegt: 'dit is nou echt een hele lekkere soep!' Bovendien is het een heel makkelijk recept, dus ga aan de slag met deze soep! En deze soep maak je natuurlijk ook net zo goed met courgettes met een normaal postuur uit de supermarkt 😉
5 from 1 vote
Cuisine Nederlands
Servings 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes of 1 grote uit de moestuin
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 aardappels
  • 1 el kerrie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el mosterd
  • 4 groentebouillonblokjes
  • een beetje yoghurt
  • een paar blaadjes basilicum

Instructies
 

  • Kook 1,5 liter water in de waterkoker.
  • Snipper een ui en 2 teentjes knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hier de ui en knoflook in. Schil 2 aardappels en snij ze in dobbelsteentjes.
  • Voeg 1 el kerrie + 1 tl paprikapoeder toe. Voeg toe, laat even meebakken en roer dan de aardappelblokjes erdoor.
  • Snij de courgettes in stukjes en voeg toe. Haal bij hele grote courgettes eerst de zaadjes in het midden eruit.
  • Roer er 1 el mosterd door en voeg 4 groentebouillonblokjes toe. Giet er 1,5 liter gekookt water bij. Breng aan de kook, zet de hittebron lager en laat de soep 10 minuten rustig pruttelen.
  • Haal na 10 minuten de pan van de hittebron en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
  • Serveer de soep met een beetje yoghurt erover gesprenkeld en een paar blaadjes basilicum.

Video

TIP

Keyword courgette, Moestuin, Soep, Zomer
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

COURGETTESOEP MET KERRIE, PAPRIKA EN MOSTERD
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp