Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Soep uit m’n moestuin

Courgettesoep is een veelzijdig gerecht dat je het hele jaar door kunt maken, maar in de zomer heeft het iets extra’s. In die periode groeien er namelijk volop courgettes in mijn moestuin. Het is een makkelijke groente om te kweken en ze groeien erg hard. Als je een paar dagen niet oplet, hangen er zomaar joekels van courgettes aan de planten. Die uit hun krachten gegroeide courgettes zijn niet zo lekker om zo te eten, maar ze lenen zich perfect voor een heerlijke soep.

Ingrediënten voor courgettesoep

Deze soep krijgt een verrassende twist door kerrie, paprika en een vleugje mosterd toe te voegen. Het resultaat is een romige, hartige soep die zowel voedzaam als licht verteerbaar is. Courgettes zijn mild van smaak en nemen makkelijk andere smaken op, terwijl aardappel zorgt voor een zachte, volle textuur.

Het fijne aan dit recept is dat het binnen 30 minuten klaar is. Je hebt dus snel een dampende kom soep, ideaal als lichte lunch of gezond diner. Bovendien kun je het recept aanpassen aan wat je in huis hebt: voeg wortel, prei of extra paprika toe voor extra kleur en smaak. Voor een feestelijk tintje kun je garneren met een lepel yoghurt, crème fraîche of verse kruiden zoals basilicum of peterselie.

Deze courgettesoep uit eigen moestuin is voedzaam, romig en makkelijk te maken, waardoor het een favoriet wordt in veel keukens.

Ideaal voor drukke dagen

Deze courgettesoep is ook perfect om van tevoren te maken. Bereid een grotere hoeveelheid en vries het in porties in, zodat je altijd een gezonde maaltijd bij de hand hebt. Ideaal voor drukke dagen of onverwachte gasten.

Kortom, deze courgettesoep is gezond, romig en verrassend smaakvol dankzij kerrie, paprika en mosterd. Of je nu een beginner bent of ervaren kok, dit recept is eenvoudig te volgen en levert keer op keer een heerlijke soep op.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Kruidige courgettesoep met kerrie en paprika snel recept

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

In de zomer groeien er volop courgettes in mijn moestuin. Het is makkelijke groente om te kweken en ze groeien erg hard. Als je een paar dagen niet oplet heb je joekels van courgettes aan de planten groeien. Die uit hun krachten gegroeide courgettes zijn niet zo lekker meer om zo te eten, maar je kunt er wel een heerlijke soep mee maken. In dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt. Waardoor je zegt: 'dit is nou echt een hele lekkere soep!' Bovendien is het een heel makkelijk recept, dus ga aan de slag met deze soep! En deze soep maak je natuurlijk ook net zo goed met courgettes met een normaal postuur uit de supermarkt 😉
5 from 1 vote
Cuisine Nederlands
Servings 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes of 1 grote uit de moestuin
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 aardappels
  • 1 el kerrie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el mosterd
  • 4 groentebouillonblokjes
  • een beetje yoghurt
  • een paar blaadjes basilicum

Instructies
 

  • Kook 1,5 liter water in de waterkoker.
  • Snipper een ui en 2 teentjes knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hier de ui en knoflook in. Schil 2 aardappels en snij ze in dobbelsteentjes.
  • Voeg 1 el kerrie + 1 tl paprikapoeder toe. Voeg toe, laat even meebakken en roer dan de aardappelblokjes erdoor.
  • Snij de courgettes in stukjes en voeg toe. Haal bij hele grote courgettes eerst de zaadjes in het midden eruit.
  • Roer er 1 el mosterd door en voeg 4 groentebouillonblokjes toe. Giet er 1,5 liter gekookt water bij. Breng aan de kook, zet de hittebron lager en laat de soep 10 minuten rustig pruttelen.
  • Haal na 10 minuten de pan van de hittebron en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
  • Serveer de soep met een beetje yoghurt erover gesprenkeld en een paar blaadjes basilicum.

Video

TIP

5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

COURGETTESOEP MET KERRIE, PAPRIKA EN MOSTERD
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Afrikaanse Sausage Stew
Afrikaanse Sausage Stew
Maak deze Afrikaanse sausage stew op de camping met cervelaat, tomaat en aardappel. Eenpansgerecht zonder koelkast, boordevol smaak!
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp