Een tajine is niet zomaar een gerecht, het is een symbool van Marokkaanse gastvrijheid en verbondenheid. Deze langzaam gegaarde stoof wordt geserveerd in de kenmerkende aardewerken schaal met kegelvormige deksel – een techniek die de smaken vasthoudt en laat samensmelten tot één harmonieus geheel.
Tijdens mijn reis door Marokko kwam ik tajines tegen in elke stad, op elk menu, in huizen én op straat. Met kip, lam, vis of alleen groenten – maar altijd met liefde en zorg klaargemaakt.
Met dit recept maak ik een kip-tajine met ui, knoflook, aardappel, tomaat, aubergine en wortel, op smaak gebracht met een geurige mix van Marokkaanse specerijen zoals komijn, kurkuma en gember. Een gerecht om langzaam van te genieten, en om te delen.
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.