Verhit een scheutje olijfolie. Bestrooi 6 à 8 kippenvleugels met zout en peper en braad de kip aan in de olijfolie. Het hoeft niet gaar te worden, dat gebeurt wel in de tajine.
Snij intussen 1 ui in halve ringen en gooi bij de kip in de pan. Snij 2 teentjes knoflook fijn en gooi er ook bij.
Maak een sausje voor in de tajine: roer 2 el olijfolie met 1 el azijn, 1 tl zout, 1 tl witte peper, 1 tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 el chilivlokken en 2 el water door elkaar.
Snij 2 gewassen aardappels in de schil in plakken. Snij 2 gewassen wortels eerst door de helft en dan die helften in reepjes. Snij een 1 aubergine in plakken en daarna de plakken door de helft in halve maantjes. Snij een 1 tomaat in parten.