Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Streetfood in Mexico

Mexicaans street food is een levendige en smaakvolle culinaire traditie die de straten van Mexico verlevendigt met heerlijke geuren en smaken. Het is een integraal onderdeel van de Mexicaanse cultuur en biedt een breed scala aan hartige en pittige gerechten die de lokale bevolking en bezoekers van het land keer op keer verleiden.

Een van de meest iconische en geliefde Mexicaanse street foodgerechten is de taco. Tacos zijn opgerolde tortilla’s gevuld met verschillende ingrediënten zoals gegrild vlees, bonen, aardappel, guacamole, salsa en verse kruiden. Elke regio in Mexico heeft zijn eigen unieke varianten van taco’s, waardoor er eindeloze mogelijkheden zijn om te ontdekken en te genieten.

Sociale aangelegenheid

Wat Mexicaans street food zo bijzonder maakt, is niet alleen de heerlijke smaak, maar ook de ervaring van het eten ervan. De geur van gegrild vlees, de kleurrijke kraampjes en de levendige sfeer dragen allemaal bij aan de charme van het eten op straat in Mexico. Het is een sociale aangelegenheid, waar mensen samenkomen om te genieten van heerlijk eten, te kletsen met de lokale verkopers en de bruisende energie van de straten op te snuiven.

Als je een bezoek brengt aan Mexico, is het proeven van het street food een must. Of je nu ronddwaalt door de smalle steegjes van Mexico-Stad, de bruisende markten van Oaxaca verkent of aan het strand van Playa del Carmen geniet, je zult zeker verleid worden door de overvloed aan smaken en de warme gastvrijheid van de Mexicaanse street food.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken

Tacos de papa. Gevulde tortillarolletjes.

Naar mijn mening kun je de keuken van een land het beste leren kennen door streetfood te proberen. Op een Mexicaanse mercado kwam ik deze tacorolletjes tegen, die gevuld zijn met pittige aardappelpuree en kaas, oftewel tacos de papa. Want papa betekent simpelweg aardappel in het Spaans. De habanero peper die in de aardappelpuree verwerkt is, is zeer scherp. Als je daar niet zo goed tegen kan, kun je ook een jalapeño peper gebruiken. Ik heb m'n eigen versie van deze tacos de papa gemaakt en het een topping gegeven van zure room, verbrokkelde witte kaas, jalapeño peper en koriander.Super lekker zijn deze rolletjes, die het erg goed zullen doen als traktaie op een feestje of een verjaardag. Dat is weer eens wat anders dan de kaas en worst plank.MINDER TONEN
No ratings yet
Cuisine Mexicaans
Servings 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 zakje instant aardappelpuree
  • 1 habanero peper
  • eventueel: 1 kilo aardappels als je verse aardappelpuree maakt
  • 1 fles zonnebloemolie of een andere neutrale olie
  • 1 pakje gordita's 8 stuks
  • 1 pakje cheddar kaas of geraspte cheddar kaas
  • cocktailprikkers
  • zure room of Griekse yoghurt
  • witte kaas
  • 1 jalapeño peper
  • 1 bosje verse koriander

Instructies
 

  • Maak een zakje aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Of maak aardappelpuree van verse aardappels door 1 kilo iets kruimige aardappels met een beetje zout in 20 minuten gaar te koken. Giet een scheutje melk bij de afgegoten aardappels en voeg een klontje roomboter toe. Stamp de aardappels met een pureestamper tot puree.
    Snij een habanero peper in kleine stukjes. (Of als je de tacorolletjes minder scherp wilt hebben, gebruik dan een jalapeño peper).
    Roer de stukjes habanero door de aardappelpuree.
  • Verhit een pan met een ruime laag zonnebloemolie.
  • Haal de gordita's uit de verpakking. Of maak zelf kleine tortilla's. Het recept vind je hier: https://travelandfoodblog.nl/maistortillas/
    Smeer de randen van een gordita in met een beetje water. Hierdoor blijft het beter plakken.
    Schep er een opscheplepel aardappelpuree net uit het midden op. Leg er een plakje cheddar kaas op.
    Rol de gordita dicht en steek een cocktailprikker in het uiteinde om het beter bij elkaar te houden.
    Maak op deze manier alle tacorolletjes.
  • Frituur 2 à 3 rolletjes tegelijk in de hete olie voor ± 5 minuten. Als de rolletjes er mooi goudbruin uitzien haal je ze met een schuimspaan uit de olie en laat je ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Ga zo te werk tot je alle rolletjes hebt gebakken. Hou ze eventueel warm in een voorverwarmde oven van 75 graden.
  • Leg de tacorolletjes op een schaal en geef ze een topping van zure room of Griekse yoghurt, verbrokkelde witte kaas, schijfjes jalapeño peper en verse koriander.
  • Tip. Je kunt zelf met de topping variëren. Ook lekker is het om een topping te deze toppings te gebruiken: guacamole, pico de gallo, ijsbergsla, radijs.

Video

TIP

Maak voor deze Tacos de Papa zelf je Mais Tortillas
Zelf Mexicaanse mais-tortillas-tacos-maken
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Tacos-de-papa.-Tortillarolletjes-met-pittige-habanero-aardappelpuree-en-kaas
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Griekse salade
Griekse salade
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp