Sale juli 2024Sale juli 2024
KokenKoken
Spaanse-tortilla-met-aardappel-chorizo-en-kaas

Tortilla de patata con chorizo

Ik hou van Spanje en de Spaanse keuken. Verwar de Spaanse tortilla niet die uit de Mexicaanse keuken, dit is heel iets anders. De Spaanse tortilla wordt vaak als Tapas gegeten, warm of koud. Ik heb tortilla ook vaak als ontbijt geserveerd gekregen. Het is een soort frittata op basis van ei, maar dan met aardappel erin. Deze Spaanse tortilla is geeft een goede bodem en aan een klein stukje heb je wel genoeg. Qua inhoud kan je eindeloos variëren. In deze video voeg ik chorizo en courgette toe, maar voel je vrij om andere ingrediënten te gebruiken zoals serrano ham, paprika of champignons.
5 from 1 vote
Servings 8 personen

Ingrediënten
  

  • Zonnebloemolie
  • 3 flinke aardappels
  • 1 grote ui
  • 1 chorizoworst
  • 6 eieren
  • Zout en peper
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • Olijfolie
  • 4 plakken cheddar (smeltkaas)
  • 1/2 courgette

Instructies
 

  • Verhit een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een pan. ± 3 cm.
    Schil 3 flinke aardappels. Snij deze in de lengte door de helft en de helften tot kwarten. Snij van de kwart aardappels dunne plakjes. Dep de aardappels droog met een stukje keukenpapier.
    Snij 1 grote ui in halve ringen.
    Bak de aardappels en ui 10 minuten in de hete olie.
    Snij een halve chorizo worst in kleine blokjes en bak deze nog 5 minuten mee met de aardappels en ui in de olie. Voor een vega tortilla kun je de chorizo ook weglaten.
    Breek intussen 6 eieren in een kom. Voeg zout, versgemalen peper, 1 tl gerookt paprikapoeder en 1 tl chilivlokken toe. Klop de eieren en specerijen met een garde goed door elkaar tot een egaal mengsel.
    Haal de aardappels, ui en chorizo met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en voeg toe aan het ei-mengsel
    Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan. Giet de helft van het ei-mengsel in de koekenpan. Leg er 4 plakjes cheddar smeltkaas op. Rasp een halve courgette. Verdeel de courgette-rasp over het ei.
    Giet de andere helft van het ei-mengsel erover.
    Zet de hittebron iets lager, leg de deksel op de koekenpan en laat de tortilla 5 minuten bakken.
    Controleer of na 5 minuten het ei al een klein beetje gestold is. Als het nog vloeibaar is, laat je het ei nog iets langer bakken.
    Leg een groot bord op de bovenkant van de koekenpan. Draai de koekenpan met het bord erop ondersteboven. Goed vasthouden! Haal de koekenpan weg en zet weer terug op het fornuis. Laat de tortilla vanaf het bord in de koekenpan glijden en laat deze kant nog eens 5 minuten bakken. De deksel hoeft niet meer op de pan.
    Draai de tortilla na 5 minuten bakken op een mooi bord. Serveer bij het ontbijt of geef stukjes tortilla bij de tapas hapjes.

Video

TIP

Misschien vind je dit ook lekker. Spaanse paella met chorizo en garnalen. Kijk hier voor het recept.
Spaanse Paella-met-chorizo,-kip-en-garnalen
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More

Mango Float: Een Iconisch Dessert uit de Filipijnen

Mango Float is een geliefd dessert in de Filipijnen, dat perfect de tropische smaken van het land weerspiegelt. Dit eenvoudige,...
Read More

Pepernoten bakken in een Airfryer

Het gebruik van een airfryer voor traditionele recepten zoals pepernoten is een prachtige manier om het beste van twee werelden...
Read More

Maqluba uit Jordanië

Maqluba in betekent in Jordanië ondersteboven. Maqluba is een rijstgerecht met groenten zoals aubergine, tomaat en aardappelen en veel specerijen.
Read More

Homemade Granola

Granola zelf maken is niet alleen leuk en gemakkelijk, maar ook heel gezond en aanpasbaar aan jouw smaak en voedingsbehoeften.
Read More

Sous-Vide gegaarde zalm

Sous vide gegaarde zalm een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een smakelijke en gezonde bereidingswijze, met een...
Read More

Mansaf uit Jordanië

Mansaf is een traditioneel gerecht uit Jordanië dat diep geworteld is in de culturele en culinaire tradities van het land....
Read More

Pork of Chicken Adobo

Adobo wordt is het nationale gerecht van de Filipijnen en staat bekend om zijn rijke en hartige smaak en kan...
Read More
Spaanse-tortilla-met-aardappel-chorizo-en-kaas
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de Italiaanse keuken – om kwalitatieve ingrediënten. Vergeet voorgesneden spekjes en voorverpakte...
Lees meer
Vegetarische Indiase Curry
Vegetarische Indiase Curry
Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel zit boordevol smaak
Lees meer
Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade
Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade
Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried beans.
Lees meer
Vegetarische spekjes van tofu
Vegetarische spekjes van tofu
Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf heerlijke vegetarische spekjes maakt van tofu!
Lees meer
Curry Fish Balls uit Hong Kong
Curry Fish Balls uit Hong Kong
Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire streetfood van Hong Kong.
Lees meer
Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten
Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten
In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke crunch van walnoten. De smaken vullen elkaar prachtig aan en maken van een simpele pastaschotel...
Lees meer
Vlam oliebollen
Vlam oliebollen
Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame Jeanette-peper.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp