Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Detroit Pan Pizza. Amerikaanse pizza uit een gietijzeren pan.

Detroit Pan Pizza

Anders dan de traditionele pizza, wordt de Detroit Pan Pizza klaargemaakt in een cast iron pan. Oftewel: een gietijzeren pan. Deze pizza wordt dan ook wel de cast iron pan pizza genoemd. Het resultaat is een dikke luchtige pizza die heerlijk krokant aan de buitenkant is. Dit soort pizza's ken je waarschijnlijk wel van de Pizza Hut. De Detroit Pan Pizza is zeer makkelijk om te maken, er is namelijk veel minder vaardigheid voor nodig als bij een traditionele pizza. Eigenlijk lukt deze pizza altijd! Probeer het maar eens.
#wprm-recipe-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #f5a623; }#wprm-recipe-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-rating-0-33); }#wprm-recipe-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-rating-0-50); }#wprm-recipe-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-rating-0-66); }linearGradient#wprm-recipe-rating-0-33 stop { stop-color: #f5a623; }linearGradient#wprm-recipe-rating-0-50 stop { stop-color: #f5a623; }linearGradient#wprm-recipe-rating-0-66 stop { stop-color: #f5a623; }
5 from 1 vote
Cuisine Amerikaans
Servings 2 personeen

Keukenspullen

  • Gietijzeren pan

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor 2 pizza's

Deeg

  • 1 tl droge gist
  • 1 tl suiker
  • 2 koppen bloem
  • 1 tl zout
  • 1 el extra vergine olijfolie

Saus

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • Verse basilicum
  • Zout en peper

Pizza toppings

  • 200 gram mozzarella
  • 1 rode paprika
  • Champignonplakjes
  • Pepperoni

Instructies
 

Deeg maken voor de pizza

  • Doe een tl droge gist in een kom. Doe er een tl suiker bij en 2/3 kop warm water. Roer door elkaar en laat de kom even staan.
    Doe 2 koppen bloem in een mengkom. Voeg 1 tl zout en 2 el extra vergine olijfolie toe. Meng het met natte handen door elkaar. Giet de geactiveerde gist erbij en kneed het mengsel met je handen tot een deegbal. (Je kan dit ook in de keukenmachine met de kneedhaak doen). Haal de deegbal even uit de mengkom en vet de kom in met een klein scheutje olijfolie. Leg de deegbal weer terug in de kom, dek af met een schone theedoek en laat het deeg 1 uur op een warme plek rijzen.

Saus maken voor de pizza

  • Giet een blik tomatenblokjes in de keukenmachine. (Je kunt ook een kom en een staafmixer gebruiken). Voeg 2 el olijfolie, zout en peper naar smaak en 2 handjes verse basilicum toe. Meng de ingrediënten tot een gladde saus.

De pizza bereiden

  • Snij de gerezen deegbal doormidden. Vet een gietijzeren pan in met een scheutje olijfolie. (Je kunt ook een koekenpan gebruiken, maar deze moet wel in de oven kunnen staan). Leg een halve deegbal in de ingevette pan en druk deze met je handen plat op de bodem naar de randen toe. Zorg voor een kleine opstaande rand. Dek de pan af met een theedoek en laat het nog een half uur rijzen.
    Verwarm tegen het einde van rijstijd de oven voor op de hoogste stand. Een pizza heeft veel warmte nodig. Een traditionele pizzaoven is dan ook loeiheet.
    Doe een stuk mozzarella van 200 gram in de keukenmachine en snij deze in kleine stukjes. Je kunt de mozzarella ook met een koksmes in kleine stukjes hakken.
    Snij reepjes van een rode paprika.
    Verdeel de helft van de tomatensaus op de bodem van de pizza in de pan. Verdeel tevens de helft van de mozzarella erover. Leg er plakjes pepperoni op en verdeel er reepjes paprika en champignonplakjes over.
    Bak de pan pizza 15 tot 20 minuten op de hoogste stand in de oven.
    Dezelfde handelingen herhaal je nu voor de 2e pizza.

Video

TIP

Probeer ook eens dit heerlijke broodje: Philly Cheese Steak
Philly-Cheese-Steak-het-lekkerste-broodje-met-biefstuk-en-kaas-uit-de-USA
#wprm-recipe-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #f5a623; }#wprm-recipe-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-rating-1-33); }#wprm-recipe-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-rating-1-50); }#wprm-recipe-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-rating-1-33 stop { stop-color: #f5a623; }linearGradient#wprm-recipe-rating-1-50 stop { stop-color: #f5a623; }linearGradient#wprm-recipe-rating-1-66 stop { stop-color: #f5a623; }
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Detroit Pan Pizza. Amerikaanse pizza uit een gietijzeren pan.
Afrikaanse Pindasoep met Snijbiet
Afrikaanse Pindasoep met Snijbiet
Afrikaanse pindasoep met snijbiet is het soort gerecht dat je blijft maken: voedzaam, verwarmend en vol diepe smaken zonder ingewikkeld te zijn. Een perfecte kom soep om mee op te warmen, om te delen óf...
Lees meer
Shared Xmas Diner
Shared Xmas Diner
Shared Xmas diner met deelbare gerechten: krieltjes, asperges, paddenstoelen, tomaatjes, ravioli, salade en ribeye. Alles vooraf te bereiden.
Lees meer
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Maak ouderwetse chocolademelk: stevig, romig en ideaal voor pakjesavond, Sinterklaas en koude winterdagen.
Lees meer
Mexicaanse Tortilla Omelet
Mexicaanse Tortilla Omelet
Makkelijke Mexicaanse tortilla omelet met ei, bonen en frisse toppings. Snel, voedzaam en perfect voor elke dag.
Lees meer
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Maak Toscaanse witte bonenstoof met pompoen, broccoli en miso. Vegetarisch comfortfood met een heerlijke ‘smokey kick’ van Rosa!
Lees meer
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Rijkgevulde soep met bruine bonen, groenten, spek en rookworst - zoals oma hem maakte. Perfect voor koude dagen of als nostalgisch comfortfood.
Lees meer
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp