Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Maak zelf appelkruimeltaart zoals bij Dodok

Maak zelf appeltaart zoals bij Dodok

Dé appeltaart van Rotterdam en ver daar buiten, die van brasserie Dudok, kun je nu ook zelf thuis bakken. Het geheim zit 'm vooral in de de kruimellaag en de appelstukjes die vooraf eerst worden gebakken met appelcompote. Volg mijn recept, maak zelf die beroemde en overheerlijke appeltaart en verwen je gasten die zeer onder de indruk zullen zijn van je kookkunsten.
5 from 1 vote
Cuisine Nederlands
Servings 8 personen

Ingrediënten
  

Bodem

  • 300 gram bloem
  • 200 gram roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • Mespunt zout
  • paneermeel optioneel

Vulling

  • 1,5 kilo jonagold appels
  • 360 gram appelcompote (1 klein potje)
  • 1 kopje rozijnen
  • 1 kopje walnoten
  • 1 eetlepel rietsuiker

Kruimeldeeg

  • 100 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 40 gram bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies
 

Bodem

  • Voeg alle ingrediënten voor de bodem samen, kneed het deeg en laat het een half uur koel in vershoudfolie rusten. Bestuif een werkblad met een beetje bloem. Snij de deegbal doormidden en rol 1 helft uit met een deegroller tot ± een halve centimeter. Bekleed de bodem van een springvorm van 26 cm met bakpaper en snij met deze springvorm een cirkel uit de deeglap. Leg de lap deeg op de bodem van de springvorm. Rol de andere helft deeg ook uit met de deegroller en gebruik dit voor de zijkant. Strooi optioneel een beetje paneermeel op de bodem om vocht uit de appels op te nemen.

Appelvulling

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Schil 1,5 kilo jonagold appels en snij deze in grove stukjes. Verhit een hapjespan of een wok en bak hier de appelpartjes 5 minuten in. (Hierdoor worden de appels iets zachter en het vocht gaat eruit waardoor de bodem lekkerder blijft). Voeg 1 eetlepel kaneel, 1 eetlepel rietsuiker, 1 kopje rozijnen, 1 kopje walnoten en het potje appelcompote toe. Verwarm en roer dit door en giet dan de inhoud in de springvorm. Druk het goed aan.

Kruimeldeeg

  • Kneed 100 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 40 gram bruine basterdsuiker en 50 gram roomboter (op kamertemperatuur) met de hand snel tot een kruimelig deeg. Verdeel het gelijkmatig over de appeltaart.

Bakken

  • Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn.

Video

TIP

Maak ook eens een luxe feeststol. Klik hier voor het recept.
Kerststol-Feeststol-Paasstol-met-spijs-rozijnen-en-hazelnoten
Keyword Appeltaart, Bakken, Dudok, Patisserie
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Appeltaart maken zoals bij Dudok
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Griekse salade
Griekse salade
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp