Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Kruidnoten met chocoladetoffee en kokos

Kruidnoten met chocoladetoffee en kokos

Wat is er nu niet leuker dan in de tijd voor Sinterklaasavond met je kinderen, kleinkinderen of zelf voor vrienden en familie kruidnoten te bakken? Maar dan geen kruidnoten die je toch al in de winkel kunt vinden. Vandaag maken we kruidnoten gevuld met stukjes gesmolten chocoladetoffee en overgoten met pure chocolade en kokos. Als je hier niet de show mee steelt op pakjesavond weet ik het ook niet meer. Gebruik deze kruidnoten echter niet als strooigoed.😉want ze blijven een beetje zacht en hebben een bite zoals gevuld speculaas. Een superlekkere variatie op de kruidnoten zoals we die allemaal kennen.
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 1 zak kruidnoten

Keukenspullen

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • Chocoladetoffees
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Roomboter
  • Speculaaskruiden
  • Bruine basterdsuiker
  • Zout
  • Halfvolle melk
  • Geraspte kokos
  • 1 reep pure chocolade

Instructies
 

  • Hak een handje chocoladetoffees in kleine stukjes
    Roer 250 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels speculaaskruiden. 125 gram bruine basterdsuiker, en mespunt zout en de stukjes chocoladetoffee met een garde door elkaar.
    Snij 150 gram roomboter in stukjes en voeg toe aan de ingrediënten. Meng alles met de kneedhaak van de keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook met de hand kneden. Gebruik daarvoor een met bloem bestoven werkblad. Voeg beetje bij beetje 4 eetlepels halfvolle melk toe. Maak met je handen een bal van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
    Verwarm intussen de oven op 160 graden.
    Haal na 30 minuten het deeg uit de koelkast en verdeel het met een mes in vieren. Maak van elk kwart deel een langwerpige rol en snij deze rol deeg in stukjes van 1 cm. Rol de stukjes tussen je handen tot balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat tussen elk balletje ongeveer 1 cm ruimte.
    Zet de bakplaat met kruidnoten in de oven en laat ze in 15 minuten gaar worden. (Als je wat hardere kruidnoten wilt hebben laat je ze 5 tot 10 minuten langer in de oven).
    Haal na de baktijd uit de oven en laat afkoelen.
    Smelt intussen 100 gram in stukjes gebroken pure chocola au bain-marie. Sprenkel de gesmolten over de kruidnoten. Strooi direct daarna geraspte kokos over de kruidnoten. Laat de chocolade hard worden en serveer.

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Kruidnoten met chocoladetoffee en kokos
Camping Pasta met Tonijn
Camping Pasta met Tonijn
Maak deze camping pasta met tonijn, tomaat en rucola – een smaakvolle maaltijd zonder koelkast, perfect voor festivals en kampeertrips!
Lees meer
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Proef de smaken van het Midden-Oosten met deze Jordaanse kipstoof, bereid met 7 spices, moestuingroenten en vuur. Een kruidig comfortgerecht.
Lees meer
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp