Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Kruidnoten met chocoladetoffee en kokos

Kruidnoten met chocoladetoffee en kokos

Wat is er nu niet leuker dan in de tijd voor Sinterklaasavond met je kinderen, kleinkinderen of zelf voor vrienden en familie kruidnoten te bakken? Maar dan geen kruidnoten die je toch al in de winkel kunt vinden. Vandaag maken we kruidnoten gevuld met stukjes gesmolten chocoladetoffee en overgoten met pure chocolade en kokos. Als je hier niet de show mee steelt op pakjesavond weet ik het ook niet meer. Gebruik deze kruidnoten echter niet als strooigoed.😉want ze blijven een beetje zacht en hebben een bite zoals gevuld speculaas. Een superlekkere variatie op de kruidnoten zoals we die allemaal kennen.
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 1 zak kruidnoten

Keukenspullen

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • Chocoladetoffees
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Roomboter
  • Speculaaskruiden
  • Bruine basterdsuiker
  • Zout
  • Halfvolle melk
  • Geraspte kokos
  • 1 reep pure chocolade

Instructies
 

  • Hak een handje chocoladetoffees in kleine stukjes
    Roer 250 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels speculaaskruiden. 125 gram bruine basterdsuiker, en mespunt zout en de stukjes chocoladetoffee met een garde door elkaar.
    Snij 150 gram roomboter in stukjes en voeg toe aan de ingrediënten. Meng alles met de kneedhaak van de keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook met de hand kneden. Gebruik daarvoor een met bloem bestoven werkblad. Voeg beetje bij beetje 4 eetlepels halfvolle melk toe. Maak met je handen een bal van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
    Verwarm intussen de oven op 160 graden.
    Haal na 30 minuten het deeg uit de koelkast en verdeel het met een mes in vieren. Maak van elk kwart deel een langwerpige rol en snij deze rol deeg in stukjes van 1 cm. Rol de stukjes tussen je handen tot balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat tussen elk balletje ongeveer 1 cm ruimte.
    Zet de bakplaat met kruidnoten in de oven en laat ze in 15 minuten gaar worden. (Als je wat hardere kruidnoten wilt hebben laat je ze 5 tot 10 minuten langer in de oven).
    Haal na de baktijd uit de oven en laat afkoelen.
    Smelt intussen 100 gram in stukjes gebroken pure chocola au bain-marie. Sprenkel de gesmolten over de kruidnoten. Strooi direct daarna geraspte kokos over de kruidnoten. Laat de chocolade hard worden en serveer.

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Kruidnoten met chocoladetoffee en kokos
Shared Xmas Diner
Shared Xmas Diner
Shared Xmas diner met deelbare gerechten: krieltjes, asperges, paddenstoelen, tomaatjes, ravioli, salade en ribeye. Alles vooraf te bereiden.
Lees meer
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Maak ouderwetse chocolademelk: stevig, romig en ideaal voor pakjesavond, Sinterklaas en koude winterdagen.
Lees meer
Mexicaanse Tortilla Omelet
Mexicaanse Tortilla Omelet
Makkelijke Mexicaanse tortilla omelet met ei, bonen en frisse toppings. Snel, voedzaam en perfect voor elke dag.
Lees meer
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Maak Toscaanse witte bonenstoof met pompoen, broccoli en miso. Vegetarisch comfortfood met een heerlijke ‘smokey kick’ van Rosa!
Lees meer
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Rijkgevulde soep met bruine bonen, groenten, spek en rookworst - zoals oma hem maakte. Perfect voor koude dagen of als nostalgisch comfortfood.
Lees meer
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp