Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Corn-dog-an-American-snack-streetfood

American Corn Dogs

Ik hou van streetfood. Van die lokale kleine gerechtjes waarbij de keuken van een land goed tot z'n recht komt. Zo kom je aan de westkust van Amerika vaak corn dogs tegen. Een leuke variant op de bekende hotdog. Bij corn dogs wordt het worstje in een beslag van maismeel gedoopt en vervolgens gefrituurd. Het resultaat is een heerlijke snack op een stokje met een knapperig en smaakvol laagje deeg.
No ratings yet
Cuisine Amerikaans
Servings 6 personen

Ingrediënten
  

  • Maismeel
  • Tarwebloem
  • Suiker
  • Bakpoeder
  • Zout
  • Zonnebloemolie
  • Knakworsten
  • Satéprikkers

Instructies
 

Bereiding

  • Meng in een kom 1 kop maismeel, 1 kop bloem, 2 eetlepels suiker, 2 theelepels bakpoeder en een mespunt zout met een garde door elkaar.
  • Voeg 1 kop karnemelk, 1 ei en 2 eetlepels zonnebloemolie toe. Meng dit met een mixer 2 minuten.
  • Het beslag moet makkelijk van je lepel af kunnen lopen, maar het moet niet vloeibaar zijn. Als je beslag te dik is, voeg je een scheut extra karnemelk toe en mix dit weer.
  • Verhit een brede pan (bv een hapjespan) met een laag zonnebloemolie van 2 cm. Controleer met een stukje brood of de olie heet genoeg is en zet dan de hittebron wat lager.
  • Rijg de knakworsten op satéprikkers en schenk het beslag in een hoog glas of beker.
  • Dompel een knakworst op een satéprikker onder in het glas met beslag, haal naar boven en laat het een beetje uitlekken. Leg 'm vervolgens in de hete olie en laat de corn dog 3 minuten bakken. Draai de corn dog tijdens het bakken een keer om.
  • Haal de corn dog uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren

  • Leg de corn dog op een bord of schaal en doe er mosterd en ketchup over.

Video

TIP

Heb je beslag over van de corn dogs? Maak er lekkere buttermilk pancakes van!
AMERICAN BUTTERMILK PANCAKES
American Buttemilk Pancakes
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

ORIGINAL Corn-dog-an-American-snack-streetfood
Moksi Meti – Surinaams-Chinese vleesmix met buikspek, kip en paksoi
Moksi Meti – Surinaams-Chinese vleesmix met buikspek, kip en paksoi
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp