Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Texas-Cowboy-Stew-The-New-Frontier-stoofpot

Texas Cowboy Stew

Texas Cowboy Stew. Een stoofpot uit de tijd dat kolonisten naar Amerika trokken. The New Frontier. De pioniers die daar het nieuwe land gingen bewerken om gewassen te verbouwen en koeien te houden, die wilden 's avonds na het zware werk een stevige en voedzame maaltijd. Dat was vaak een eenpansmaaltijd wat in een gietijzeren pan boven een vuur werd klaargemaakt. Nou hebben wij tegenwoordig, in de meeste gevallen, niet zulke zware lichamelijke arbeid als vroeger, maar deze stoofpot is ook erg lekker na een pittige strandwandeling in de herfst. Of na een middag in de tuin werken. Of gewoon als je van je werk thuiskomt. Ach, eigenlijk is ie altijd wel lekker…
No ratings yet
Cuisine Amerikaans
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Stoofpan

Ingrediënten
  

  • 1 Flespompoen
  • 4 Aardappels
  • 1 Ui
  • Knoflook
  • 1 Maiskolf
  • 400 gram Rundergehakt
  • Katenspek
  • 2 Kielbasa worsten Of eventueel 1 grove rookworst
  • Chilivlokken
  • Zwarte peper uit de molen
  • Laurierblad
  • Bloem
  • 1 blik Tomatenblokjes
  • Runderbouillontabletten
  • 2 Jalapeño pepers
  • Platte peterselie
  • Witte bolletjes

Instructies
 

Snijwerk

  • Schil de pompoen en snij in kleine blokjes. Schil de aardappels en snij net als de pompoen in kleine blokjes. Snij een ui in kwart ringen. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Snij de korrels van een maiskolf af. Snij 2 kielbasa worsten in plakjes (of eventueel een grove rookworst).

Bereiden

  • Verhit een koekenpan en bak 8 plakes katenspek uit. Haal uit de pan en bak in het vet van de katenspek de worstplakjes bruin. Haal daarna uit de pan.
    Zet de waterkoker aan met 1 liter water.
    Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een stoofpan. Bak hier 400 gr. rundergehakt rul in uit. Als het gehakt bruin is gebakken voeg je de gesneden ui en knoflook toe. Fruit een paar minuten. Voeg daarna een volle tl. chilivlokken en een volle tl. grof gemalen zwarte peper toe. Roer door en voeg 2 el. bloem toe en roer dat erdoor. Vervolgens giet je de inhoud van een blik tomatenblokjes erbij, de blokjes aardappel, pompoen, de maiskorrels en een uitgelekt blik zwarte bonen. Roer alles door elkaar.
    Giet het hete water uit de waterkoker in het lege blik van de tomatenblokjes en giet dit bij de stoofpot. Doe dit nog een keer, dus in totaal 2 blikken water. Doe er 2 blokjes runderbouillon en 2 laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de stoofpot op laag vuur in 30 minuten gaar worden.

Serveren

  • Schep de stoofpot in kommen of diepe borden. Strooi er gehakte platte peterselie en ringetjes groene peper (of jalapeño peper) over.
    Serveer met 'Left Over Mashed Pototoe Buns' of gewoon een paar witte bolletjes.

Video

TIP

Maak Mashed Potato Buns bij deze Texas Cowboy Stew. Lekker om erin te dopen!
MASHED POTATO BUNS. LUCHTIGE AARDAPPELBROODJES.
Mashed-potato-buns-luchtige-USA-aardappelbroodjes
Keyword Kielbasa, Stew, Stoofpot, Texas
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Chicken Biryani Uit De Instant Pot

Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Read More

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More
TEXAS COWBOY STEW een stoofpot uit de tijd van Amerikaanse kolonisten
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp