Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Makkelijk mee te nemen maaltijdpotten Food jars. Lunch to go.

Thaise, Mexicaanse of Marokkaanse maaltijd in een pot. Lunch to go.

Voor iedereen met een drukke baan die toch een supergezonde en lekkere lunch wil eten. Of voor diegenen die gewoonweg eens wat anders willen dan een bruine boterham met kaas tijdens de lunch. Hier zijn 3 ideeën voor snel te preppen maaltijdpotten die makkelijk mee te nemen zijn naar je werk. Je stopt de avond van tevoren gewoon alle ingrediënten in een grote jampot zodat de maaltijd makkelijk en zonder te knoeien mee te nemen is. Even opwarmen in de magnetron, gooi de inhoud in een kommetje en aanvallen maar!
4 from 1 vote
Cuisine Aziatisch, Marokkaans, Mexicaans
Servings 1 persoon

Keukenspullen

  • 1 grote jampot met deksel

Ingrediënten
  

Thaise maaltijdpot

  • 1 el honing
  • 1 el oestersaus
  • 1 el honing
  • 1 tl sesamolie
  • 1/2 limoen
  • 1 el water
  • 1 tl Thaise rode currypasta
  • 4 el zwarte bonen
  • 4 el voorgekookte pandan of basmati rijst
  • 1 rode puntpaprika in ringen gesneden
  • 1 bosui
  • 1 handje peen juliënne
  • 2 plakjes rosbief of kipfilet
  • 1/2 rode peper in ringen gesneden
  • 1 el verse koriander
  • 2 el gehakte pinda's gehakt

Mexicaanse maaltijdpot

  • 5 el Mexicaanse salsa of taco saus
  • 4 el voorgekookte rijst
  • 4 el chilibonen in saus
  • 4 stukjes courgette
  • 1 blikje maiskorrels
  • 3 (vegetarische) gehaktballetjes
  • 1 handje peen juliënne
  • 1 el gehakte koriander
  •  jalapeño plakjes toevoegen naar smaak
  • 1 el pittenmix pompoen- en zonnebloempitten

Marokkaanse maaltijdpot

  • 4 el couscous
  • 2 el kikkererwten
  • 3 cherrytomaten
  • 2 handjes rauwkost (naar keuze)
  • verse basilicum
  • 1 tl Ras el hanout
  • 2 tl bouillonpoeder
  • 1 tl harissa of sambal
  • 1 schijfje limoen of citroen

Instructies
 

Thaise maaltijdpot

  • Doe in een flinke weck- of jampot achtereenvolgens: 1 el pindakaas, 1 el oestersaus, 1 el honing, 1 tl sesamolie, het sap van een halve limoen, 1 el water en een flinke tl thaise rode currypasta. Roer met een vork tot een egale dressing.
  • Schep er vervolgens 4 el zwarte bonen en 4 el voorgekookte pandan rijst bovenop. Daarna stop je achtereenvolgens in de pot: een aantal ringen puntpaprika, 1 in ringen gesneden bosui, een handje peen juliënne, 2 plakjes rosbief, ringetjes rode peper, 1 el korianderblaadjes en 2 el gehakte pinda’s.
  • Schroef de deksel er weer op en bewaar de pot zolang in de koelkast.
  • Verwarm de pot zonder deksel 3 minuten in de magnetron. Schroef de deksel er weer op en schud de inhoud goed door elkaar. Giet de inhoud in een kommetje. Klaar!
    Makkelijk mee te nemen maaltijdpotten Food jars. Lunch to go.

Mexicaanse maaltijdpot

  • Schep 5 el Mexicaanse salsa of taco saus in een grote jampot. Schep daar vervolgens 4 el voorgekookte rijst (naar keuze) en 4 el chilibonen bovenop. Snij 4 plakken van een courgette en snij deze plakken in kleine blokjes. Voeg toe aan de pot. Schep er 2 eetlepels maiskorrels op. Snij 3 (vegetarische) gehaktballetjes doormidden en voeg toe. Een handje peen juliënne. Een eetlepel gehakte koriander. Een aantal jalapeño plakjes naar smaak. Een eetlepel pittenmix (pompoen- en zonnebloempitten).
  • Sluit de pot af met de deksel en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Wanneer je de pot wilt gaan gebruiken, schroef je de deksel van de pot en verwarm hem 3 minuten in de magnetron. Schroef de deksel er weer op en schud de inhoud goed door elkaar. Giet de inhoud in een kom en het is klaar!

Marokkaanse maaltijdpot

  • Doe in een flinke weck- of jampot achtereenvolgens: 4 eetlepels couscous, 2 flinke eetlepels kikkererwten, 3 doorgesneden cherrytomaten, 2 handjes rauwkost (naar keuze), een aantal basilicumblaadjes, 1 tl Ras el hanout, 2 tl bouillonpoeder, 1 tl harissa (of sambal) en een schijfje limoen (of citroen).
  • Sluit de pot af met de deksel en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Wanneer je de pot wilt gaan gebruiken, schroef je de deksel van de pot, giet kokend heet water in de pot totdat het water 1 cm (± 1 vingerdikte). boven de couscous staat. Schroef de deksel er weer op en laat de pot 5 minuten staan. Schud na 5 minuten de pot goed door elkaar en haal de limoen eruit. Verwarm de pot eventueel zonder deksel nog 3 minuten in de magnetron. Giet de inhoud in een kom en het is klaar!
    Marokkaanse maaltijdpot om mee te nemen. Moroccan Food Jar to go

Video

4 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Maaltijd in een pot. Food Jar.
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp