Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Een veelzijdige kookmethode

Een traybake, ook wel bekend als een bakplaatmaaltijd of bakplaatgerecht, is een eenvoudige en veelzijdige kookmethode waarbij alle ingrediënten op één bakplaat worden bereid. Het is een geweldige manier om een heerlijke maaltijd te bereiden met minimale inspanning en weinig afwas.

Het concept van een traybake is vrij eenvoudig. Je kiest een assortiment van je favoriete ingrediënten, zoals vlees, vis, groenten en aardappelen, en je legt ze op een bakplaat. Vervolgens kruid je ze naar smaak, voeg je wat olijfolie toe en meng je alles goed door elkaar. Daarna gaat de bakplaat de oven in en laat je de warmte zijn werk doen.

Eindeloos variëren

Wat zo geweldig is aan traybakes, is dat je eindeloos kunt variëren met ingrediënten en smaken. Je kunt kiezen voor klassieke combinaties zoals kip met aardappelen en groenten, of je kunt experimenteren met exotische smaken en kruiden. Het is ook een fantastische manier om restjes groenten en vlees op te maken, omdat je alles op één bakplaat kunt combineren.

Naast het gemak en de veelzijdigheid, heeft een traybake nog een voordeel: de smaken mengen zich tijdens het kookproces, waardoor je een heerlijk gerecht krijgt met een rijke en complexe smaak. De ingrediënten worden vaak knapperig aan de buitenkant en heerlijk sappig aan de binnenkant.

Al met al is een traybake een fantastische kookmethode die gemak, veelzijdigheid en heerlijke smaken combineert. Het is een geweldige manier om snel en eenvoudig een voedzame maaltijd op tafel te zetten zonder al te veel gedoe. Dus waarom zou je het niet eens proberen en je eigen creatieve traybake samenstellen? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Indiase vegetarische Traybake-met-tandoori-bloemkool

Indiase Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd. Traybakes zijn razend populair omdat ze lekker en heel makkelijk om te maken zijn. Je hebt maar weinig voorbereidingstijd nodig. Daarnaast doet je oven ook nog eens de rest van het werk! Door alle ingrediënten te mengen kunnen alle smaken in elkaar trekken, met een heerlijk resultaat.
In deze Indiaas geïnspireerde traybake gebruik ik aardappelblokjes, bloemkool, rode peper en kikkererwten. Vervolgens worden de ingrediënten heerlijk gekruid met Tandoori Masala. Als vleesvervanger en voor een extra crunch gebruik ik walnoten die tevens worden meegeroosterd. Echt weer zo'n recept waarbij je het vlees echt niet zult missen.
No ratings yet
Cuisine Aziatisch, Indiaas
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • 1 Oven

Ingrediënten
  

  • 6 à 7 aardappels
  • 1 bloemkool
  • 1 rode peper
  • 2 handen walnoten
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 1 flinke scheut olijfolie extra vierge
  • 1 volle eetlepel tandoori masala of Hindoestaanse masala

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden
  • De aardappels hoeven niet geschild te worden maar boen ze met schil af onder stromend water.
    Was tevens de bloemkool onder stromend water.
    Snij de aardappels in blokjes en gooi ze op een bakplaat met bakpapier.
    Snij de bloemkool in z'n geheel in 4 dikke repen. Haal daarna met je handen de roosjes eraf en gooi ze bij de aardappels. Je kunt ook de stronk en de bladeren van de bloemkool gebruiken door ze in stukjes te snijden en op de bakplaat te gooien. Je hoeft dit niet weg te gooien.
    Snij een rode peper in ringetjes en voeg toe.
    Strooi er een paar handen met walnoten over.
    Voeg een klein blikje uitgelekte kikkererwten toe.
    Schenk in een kommetje een flinke scheut olijfolie extra vierge en roer hier een volle eetlepel tandoori masala door.
    Giet het tandoori mengsel over de bakplaat en meng het met je handen goed door. Verdeel alles gelijkmatig over de bakplaat.
    Strooi zout naar smaak over de traybake.
  • Zet de bakplaat 30 minuten in de oven (op 200 graden).
    Zet na 30 minuten de oven op grillstand en laat het dan nog 10 minuten grillen en een bruin korstje krijgen.
  • Haal de bakplaat uit de oven en besprenkel de traybake met knoflooksaus of chilisaus.

Video

TIP

Probeer ook eens dit heerlijke vega recept: Dal Bhat Curry
Dal-Bhat-curry-uit-India-en-Nepal
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Indiase vegetarische Traybake-met-tandoori-bloemkool
Moksi Meti – Surinaams-Chinese vleesmix met buikspek, kip en paksoi
Moksi Meti – Surinaams-Chinese vleesmix met buikspek, kip en paksoi
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp