Een snelle en voedzame maaltijd

Quesadillas zijn heerlijk en eenvoudig om te maken op de camping en perfect voor een snelle en voedzame maaltijd. Deze quesadillas zijn niet alleen smaakvol, maar ook praktisch, vooral als je kampeert en beperkte kookmogelijkheden hebt.

Waarom is dit recept zo ideaal voor op de camping?

Je hebt weinig ingrediënten nodig. Dit recept vereist slechts een paar basisingrediënten die gemakkelijk mee te nemen zijn en weinig ruimte innemen. Bovendien gebruikt dit recept houdbare producten waardoor geen koeling nodig hebt.

Bron van eiwitten en vezels

Linzen zijn een geweldige bron van eiwitten en vezels, en in combinatie met de kaas krijg je een vullende en energierijke maaltijd die je de rest van de dag op de been houdt.  Je kunt dit recept aanpassen aan wat je bij de hand hebt. Geen jalapeño? Voeg wat paprika of een andere groente toe. Geen cheddar? Elke smeltbare kaas werkt.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Mexicaans op de camping. Vegetarische quesadillas

Vegetarische Quesadillas met cheddar

Quesadillas zijn heerlijk en eenvoudig om te maken op de camping en perfect voor een snelle en voedzame maaltijd. Deze quesadillas zijn niet alleen smaakvol, maar ook praktisch, vooral als je kampeert en beperkte kookmogelijkheden hebt.
No ratings yet
Course Hoofdgerecht, Lunch
Cuisine Campingrecept, Mexicaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Spice-mix

  • 2 tl oregano
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl zout

Quesadilla

  • 1 pak tortillawraps of Libanees platbrood
  • olijfolie
  • 4 bosuien
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik linzen
  • 1 limoen
  • 1 pak plakjes cheddar

Instructies
 

Spice-mix

  • Doe 2 tl oregano, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl witte peper, 1 tl gemalen komijn, en 1 tl zout ijn een afsluitbaar bakje. Sluit af en schud door elkaar.
  • Snij 4 bosuien in ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de bosui toe. Voeg na een minuut de spice-mix toe en laat door het bakken de geuren vrijkomen. Roer er 4 eetlepels 1 blikje tomatenpuree door.
  • Laat een 1 blik linzen uitlekken en gooi erbij. Knijp het sap van 1 limoen uit.
  • Gooi de inhoud van de pan leeg in een bakje of een kom en maak de pan schoon met een stukje keukenpapier.
  • Neem een tortillawrap of Libanees platbrood en verdeel over 1 kant van de wrap een schep van de vulling. Leg er 21 pak plakjes cheddar op. Vouw de wrap dicht en druk een beetje aan.
  • Verhit opnieuw een scheutje olijfolie en bak de quesadilla goudbruin. Draai om en laat de andere kant bakken. Neem uit de pan en maak de andere quesadillas op dezelfde manier.
  • Snij de quesadilla 1 keer door. Sprenkel er eventueel tabasco over.

TIP

Nog een lekker campingrecept. Spaanse kikkererwtensoep met chorizo.
Makkelijk campingrecept: Spaanse maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo.
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

VEGA quesadilla
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp