Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Een snelle en voedzame maaltijd

Quesadillas zijn heerlijk en eenvoudig om te maken op de camping en perfect voor een snelle en voedzame maaltijd. Deze quesadillas zijn niet alleen smaakvol, maar ook praktisch, vooral als je kampeert en beperkte kookmogelijkheden hebt.

Waarom is dit recept zo ideaal voor op de camping?

Je hebt weinig ingrediënten nodig. Dit recept vereist slechts een paar basisingrediënten die gemakkelijk mee te nemen zijn en weinig ruimte innemen. Bovendien gebruikt dit recept houdbare producten waardoor geen koeling nodig hebt.

Bron van eiwitten en vezels

Linzen zijn een geweldige bron van eiwitten en vezels, en in combinatie met de kaas krijg je een vullende en energierijke maaltijd die je de rest van de dag op de been houdt.  Je kunt dit recept aanpassen aan wat je bij de hand hebt. Geen jalapeño? Voeg wat paprika of een andere groente toe. Geen cheddar? Elke smeltbare kaas werkt.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Mexicaans op de camping. Vegetarische quesadillas

Vegetarische Quesadillas met cheddar

Quesadillas zijn heerlijk en eenvoudig om te maken op de camping en perfect voor een snelle en voedzame maaltijd. Deze quesadillas zijn niet alleen smaakvol, maar ook praktisch, vooral als je kampeert en beperkte kookmogelijkheden hebt.
No ratings yet
Course Hoofdgerecht, Lunch
Cuisine Campingrecept, Mexicaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Spice-mix

  • 2 tl oregano
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl zout

Quesadilla

  • 1 pak tortillawraps of Libanees platbrood
  • olijfolie
  • 4 bosuien
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik linzen
  • 1 limoen
  • 1 pak plakjes cheddar

Instructies
 

Spice-mix

  • Doe 2 tl oregano, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl witte peper, 1 tl gemalen komijn, en 1 tl zout ijn een afsluitbaar bakje. Sluit af en schud door elkaar.
  • Snij 4 bosuien in ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de bosui toe. Voeg na een minuut de spice-mix toe en laat door het bakken de geuren vrijkomen. Roer er 4 eetlepels 1 blikje tomatenpuree door.
  • Laat een 1 blik linzen uitlekken en gooi erbij. Knijp het sap van 1 limoen uit.
  • Gooi de inhoud van de pan leeg in een bakje of een kom en maak de pan schoon met een stukje keukenpapier.
  • Neem een tortillawrap of Libanees platbrood en verdeel over 1 kant van de wrap een schep van de vulling. Leg er 21 pak plakjes cheddar op. Vouw de wrap dicht en druk een beetje aan.
  • Verhit opnieuw een scheutje olijfolie en bak de quesadilla goudbruin. Draai om en laat de andere kant bakken. Neem uit de pan en maak de andere quesadillas op dezelfde manier.
  • Snij de quesadilla 1 keer door. Sprenkel er eventueel tabasco over.

TIP

Nog een lekker campingrecept. Spaanse kikkererwtensoep met chorizo.
Makkelijk campingrecept: Spaanse maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo.
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

VEGA quesadilla
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Griekse salade
Griekse salade
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp