Hindoestaanse masala is een belangrijk onderdeel van de Hindoestaanse keuken, die zijn oorsprong vindt in India en later werd meegenomen door Hindoestaanse immigranten naar andere delen van de wereld, zoals Suriname, Nederland, en delen van het Caribisch gebied.
Masala verwijst naar een mengsel van specerijen die vaak worden gebruikt om smaak en aroma toe te voegen aan gerechten. Het woord “masala” betekent eigenlijk “mengsel” in het Hindi. Hindoestaanse masala kan verschillende combinaties van specerijen bevatten, afhankelijk van het gerecht en de persoonlijke smaakvoorkeuren.
Een typische Hindoestaanse masala kan onder andere bestaan uit korianderzaad, komijnzaad, kaneel, kruidnagel, kardemom, gedroogde rode pepers, zwarte peperkorrels, kurkuma, fenegriekzaden en andere specerijen. Deze worden vaak geroosterd en daarna fijngemalen tot een poeder.
Hindoestaanse masala wordt gebruikt in verschillende gerechten, zoals curry’s, rijstgerechten en stoofschotels. Én vandaag in deze lekkere Surinaamse ovenschotel!
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.