Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Spaanse-tortilla-met-aardappel-chorizo-en-kaas

Tortilla de patata con chorizo

Ik hou van Spanje en de Spaanse keuken. Verwar de Spaanse tortilla niet die uit de Mexicaanse keuken, dit is heel iets anders. De Spaanse tortilla wordt vaak als Tapas gegeten, warm of koud. Ik heb tortilla ook vaak als ontbijt geserveerd gekregen. Het is een soort frittata op basis van ei, maar dan met aardappel erin. Deze Spaanse tortilla is geeft een goede bodem en aan een klein stukje heb je wel genoeg. Qua inhoud kan je eindeloos variëren. In deze video voeg ik chorizo en courgette toe, maar voel je vrij om andere ingrediënten te gebruiken zoals serrano ham, paprika of champignons.
5 from 1 vote
Servings 8 personen

Ingrediënten
  

  • Zonnebloemolie
  • 3 flinke aardappels
  • 1 grote ui
  • 1 chorizoworst
  • 6 eieren
  • Zout en peper
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • Olijfolie
  • 4 plakken cheddar (smeltkaas)
  • 1/2 courgette

Instructies
 

  • Verhit een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een pan. ± 3 cm.
    Schil 3 flinke aardappels. Snij deze in de lengte door de helft en de helften tot kwarten. Snij van de kwart aardappels dunne plakjes. Dep de aardappels droog met een stukje keukenpapier.
    Snij 1 grote ui in halve ringen.
    Bak de aardappels en ui 10 minuten in de hete olie.
    Snij een halve chorizo worst in kleine blokjes en bak deze nog 5 minuten mee met de aardappels en ui in de olie. Voor een vega tortilla kun je de chorizo ook weglaten.
    Breek intussen 6 eieren in een kom. Voeg zout, versgemalen peper, 1 tl gerookt paprikapoeder en 1 tl chilivlokken toe. Klop de eieren en specerijen met een garde goed door elkaar tot een egaal mengsel.
    Haal de aardappels, ui en chorizo met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en voeg toe aan het ei-mengsel
    Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan. Giet de helft van het ei-mengsel in de koekenpan. Leg er 4 plakjes cheddar smeltkaas op. Rasp een halve courgette. Verdeel de courgette-rasp over het ei.
    Giet de andere helft van het ei-mengsel erover.
    Zet de hittebron iets lager, leg de deksel op de koekenpan en laat de tortilla 5 minuten bakken.
    Controleer of na 5 minuten het ei al een klein beetje gestold is. Als het nog vloeibaar is, laat je het ei nog iets langer bakken.
    Leg een groot bord op de bovenkant van de koekenpan. Draai de koekenpan met het bord erop ondersteboven. Goed vasthouden! Haal de koekenpan weg en zet weer terug op het fornuis. Laat de tortilla vanaf het bord in de koekenpan glijden en laat deze kant nog eens 5 minuten bakken. De deksel hoeft niet meer op de pan.
    Draai de tortilla na 5 minuten bakken op een mooi bord. Serveer bij het ontbijt of geef stukjes tortilla bij de tapas hapjes.

Video

TIP

Misschien vind je dit ook lekker. Spaanse paella met chorizo en garnalen. Kijk hier voor het recept.
Spaanse Paella-met-chorizo,-kip-en-garnalen
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Spaanse-tortilla-met-aardappel-chorizo-en-kaas
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Afrikaanse Sausage Stew
Afrikaanse Sausage Stew
Maak deze Afrikaanse sausage stew op de camping met cervelaat, tomaat en aardappel. Eenpansgerecht zonder koelkast, boordevol smaak!
Lees meer
Gado Gado Wrap
Gado Gado Wrap
Maak deze Gado Gado Wrap op de camping: ei, pindasaus, groente en sambal in een warme wrap. Snel, lekker en alles is houdbaar zonder koelkast!
Lees meer
Romige Tagliatelle met Snijbiet
Romige Tagliatelle met Snijbiet
Deze pasta met snijbiet, roomsaus en walnoten is snel klaar en ideaal voor een zomerse dag met verse oogst uit je moestuin.
Lees meer
Camping Pasta met Tonijn
Camping Pasta met Tonijn
Maak deze camping pasta met tonijn, tomaat en rucola – een smaakvolle maaltijd zonder koelkast, perfect voor festivals en kampeertrips!
Lees meer
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Proef de smaken van het Midden-Oosten met deze Jordaanse kipstoof, bereid met 7 spices, moestuingroenten en vuur. Een kruidig comfortgerecht.
Lees meer
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp