Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Eenvoudig no-bake dessert

Mango Float is een geliefd dessert in de Filipijnen, dat perfect de tropische smaken van het land weerspiegelt. Dit eenvoudige, no-bake dessert bestaat uit lagen zoete en romige ingrediënten, die samen een onweerstaanbare traktatie vormen. Het wordt vaak geserveerd bij speciale gelegenheden zoals verjaardagen, Kerstmis, en familiefeesten.

Het maken van Mango Float is eenvoudig. Koekjes worden op de bodem van een schaal gelegd, gevolgd door een laag slagroommengsel en een royale hoeveelheid mango’s. Dit proces wordt herhaald tot de schaal vol is, waarna het dessert in de koelkast wordt gezet om op te stijven. Sommige mensen vriezen het in om een ijstaartachtige textuur te krijgen.

Culturele Betekenis

Mango Float wordt vaak geassocieerd met saamhorigheid en feestelijke momenten. Het maken en delen ervan brengt families samen, en het dessert is een symbool van comfort en nostalgie voor veel Filipijnen.

Variaties

Naast de klassieke versie experimenteren veel mensen met andere tropische vruchten zoals ananas, bessen of lychee. Sommigen voegen zelfs een vleugje kaas toe, wat populair is in de Filipijnse keuken om een balans te creëren tussen zoet en hartig.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Mango Float een eenvoudig no-bake dessert

Mango Float

Mango Float is meer dan een dessert; het is een culinaire viering van de Filipijnen zelf. Als je ooit een stukje van dit verfrissende, romige gerecht proeft, proef je de zonnige, gastvrije geest van de archipel.
No ratings yet
Course Dessert
Cuisine Aziatisch, Filipino
Servings 8 personen

Keukenspullen

  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • ½ liter slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger (bv klop-fix van Dr. Oetker)
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 3 rijpe mango's
  • 1 pak Nizza kokos koekjes (of Graham crackers)
  • 1 pak Digestive koekjes

Instructies
 

  • Klop een halve ½ liter slagroom stijf met 2 zakjes slagroomversteviger . Meng er 1 blikje gecondenseerde melk door.
  • Schil 3 rijpe mango's. Snij langs de pit de grote stukken eraf. Snij de mangostukken in dunne plakjes.
  • Maak een ovenschaaltje vochtig en bekleed de bodem met bakpapier. Zorg dat het bakpapier bij de randen overhangt zodat je later de mango float er makkelijk uit kan tillen.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met 1 pak Nizza kokos koekjes (of Graham crackers)(of andere vierkante koekjes). Schep een derde van de slagroom erover en smeer het uit. Leg op de room plakjes mango. Maak daarna weer een koekjeslaag. Vervolgens slagroom en mangoplakjes. Tot slot een koekjeslaag die je bedekt met de laatste slagroom.
  • Neem nu de 1 pak Digestive koekjes. Verkruimel ze met je handen en maak een decoratieve rand op de bovenkant. Houdt het midden vrij want in het midden leg je dakpansgewijs de laatste mangoplakjes.
  • Zet de mango float minstens 6 uur in de koelkast om op te stijven maar het liefst een hele nacht. Als je hier niet op kunt wachten kun je de mango float ook 2 uur in de vriezer zetten.
    Tip. Als je de mango float langer in de vriezer zet dan krijg je een ijstaart. Zo wordt het op de Filipijnen ook soms gegeten.

TIP

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Recept Filipijnse mango float, een romig dessert
Moksi Meti – Surinaams-Chinese vleesmix met buikspek, kip en paksoi
Moksi Meti – Surinaams-Chinese vleesmix met buikspek, kip en paksoi
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp