Mango Float is meer dan een dessert; het is een culinaire viering van de Filipijnen zelf. Als je ooit een stukje van dit verfrissende, romige gerecht proeft, proef je de zonnige, gastvrije geest van de archipel.
2zakjesslagroomversteviger (bv klop-fix van Dr. Oetker)
1blikjegecondenseerde melk
3rijpe mango's
1pakNizza kokos koekjes (of Graham crackers)
1pakDigestive koekjes
Instructies
Klop een halve ½ liter slagroom stijf met 2 zakjes slagroomversteviger . Meng er 1 blikje gecondenseerde melk door.
Schil 3 rijpe mango's. Snij langs de pit de grote stukken eraf. Snij de mangostukken in dunne plakjes.
Maak een ovenschaaltje vochtig en bekleed de bodem met bakpapier. Zorg dat het bakpapier bij de randen overhangt zodat je later de mango float er makkelijk uit kan tillen.
Bedek de bodem van de ovenschaal met 1 pak Nizza kokos koekjes (of Graham crackers)(of andere vierkante koekjes). Schep een derde van de slagroom erover en smeer het uit. Leg op de room plakjes mango. Maak daarna weer een koekjeslaag. Vervolgens slagroom en mangoplakjes. Tot slot een koekjeslaag die je bedekt met de laatste slagroom.
Neem nu de 1 pak Digestive koekjes. Verkruimel ze met je handen en maak een decoratieve rand op de bovenkant. Houdt het midden vrij want in het midden leg je dakpansgewijs de laatste mangoplakjes.
Zet de mango float minstens 6 uur in de koelkast om op te stijven maar het liefst een hele nacht. Als je hier niet op kunt wachten kun je de mango float ook 2 uur in de vriezer zetten.Tip. Als je de mango float langer in de vriezer zet dan krijg je een ijstaart. Zo wordt het op de Filipijnen ook soms gegeten.