Panang currypasta

Thaise Panang Chicken Curry is een heerlijk en aromatisch gerecht uit de Thaise keuken. Het is een curry die bekend staat om zijn rijke smaken en romige textuur. Het wordt traditioneel gemaakt met kip, maar je kunt ook andere vlees- of groentenopties gebruiken, afhankelijk van je voorkeur.

Het belangrijkste ingrediënt van de Thaise Panang Chicken Curry is de Panang currypasta. Deze pasta kun je kant en klaar bij de toko kopen maar het lekkerste is om deze zelf te maken van o.a. gedroogde chilipepers, citroengras, koriander, galangal (Thaise gember), knoflook en sjalotjes. De pasta wordt vaak gecombineerd met kokosmelk om een romige basis te creëren voor de curry.

Om de Thaise Panang Chicken Curry te bereiden, begin je meestal met het bakken van de currypasta in een wok of een diepe pan om de aroma’s vrij te laten komen. Voeg vervolgens stukjes kip toe en bak ze tot ze gaar zijn. Daarna giet je kokosmelk in de pan en laat je het geheel sudderen, zodat de smaken zich vermengen en de saus iets indikt.

Naast de kip en de currypasta kun je ook andere ingrediënten toevoegen om de curry te verrijken. Veelvoorkomende toevoegingen zijn kaffir limoenbladeren, Thaise basilicumblaadjes, vissaus en palmsuiker. Deze ingrediënten voegen allemaal hun eigen unieke smaak toe aan de curry en dragen bij aan de complexiteit ervan.

Geliefd over de hele wereld

De Thaise Panang Chicken Curry wordt vaak geserveerd met geurige jasmijnrijst, die perfect samengaat met de romige currysaus. Het gerecht kan ook worden gegarneerd met verse koriander en schijfjes limoen om de smaken verder te versterken.

Thaise Panang Chicken Curry is geliefd over de hele wereld vanwege de combinatie van pittige, romige en hartige smaken. Het is een gerecht dat de zintuigen prikkelt en een onvergetelijke culinaire ervaring biedt. Of je nu een liefhebber bent van Thais eten of op zoek bent naar een nieuw en smaakvol gerecht om uit te proberen, Thaise Panang Chicken Curry is zeker het proberen waard.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde pepers of als je sneller aan tafel wilt, gebruik dan een pot currypasta van de toko. Je kunt ook de currypasta van te voren maken en in delen invriezen. Dan heb je altijd verse currypasta bij de hand. Maar wat je ook doet. Deze Panang Curry smaakt heerlijk op elk moment van de dag.
No ratings yet
Cuisine Thais
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Panang Curry Pasta

  • 10 gedroogde chilipepers
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje galanga (laos)
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 stengel citroengras
  • 1 limoen
  • 2 tl trassie of gedroogde garnalen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 handje pinda's
  • 1 el palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 1 bosje verse koriander

Panang Chicken Curry

  • Pandan rijst
  • 6 kippendijen
  • Witte peper en zout
  • 2 el bloem
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 rode paprika
  • 1 blik babymais
  • (Eventueel) melk
  • Oestersaus
  • 2 el vissaus
  • 2 el palmsuiker
  • 1 rode peper
  • 1 komkommer
  • 1 handje pinda's
  • 1 limoenblaadje

Instructies
 

Panang Curry Pasta maken

  • Als je kant-en-klare currypasta uit de winkel wilt gebruiken, kun je onderstaande stappen overslaan en meteen naar de Panang Chicken Curry bereiden gaan.
  • Giet over 10 gedroogde chilipepers gekookt water en laat de pepers even weken.
  • Snij 2 sjalotten in halve ringen, 4 teentjes knoflook grof. Schil een stukje galanga en snij in grove stukjes. Snij 3 limoenblaadjes in dunne reepjes en een stengel citroengras in ringen. Haal de chilipepers uit het water en hak ze grof. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en doe er een lepel van het weekwater bij. Rasp de zest van een limoen en doe bij de ingrediënten. Snij daarna de limoen door en knijp beide helften erboven uit. Voeg 2 tl trassie, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemalen koriander, 1 handje pinda's en 1 el palmsuiker toe. Draai dan tot slot de steeltjes van een bosje koriander en gooi die ook in de keukenmachine. Draai alles tot een gladde pasta.

Panang Chicken Curry bereiden

  • Kook pandan rijst voor het benodigde aantal personen
  • Bestrooi 6 kippendijen met witte peper en zout.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie. Bak de kippendijen aan beide kanten gaar en goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en leg apart op een bord of in een schaal.
  • Fruit in het het braadvet de kip de helft van klaargemaakte Panang curry pasta. Als je kant-en-klare currypasta uit de winkel gebruikt, voeg dan 2 eetlepels toe. Trek de kipstukken met je vingers uit elkaar en in stukjes. Bestuif de stukjes kip met 2 eetlepels bloem en meng het erdoor. Doe de kip terug in de pan bij de currypasta en roer door elkaar.
  • Voeg 1 blik kokosmelk toe, maar bewaar een klein laagje voor garnering. Roer door elkaar. Verkruimel er 1 kippenbouillontablet boven. Laat de curry daarna een half uur, op een lage hittebron, pruttelen.
  • Snij een rode paprika in reepjes en voeg tegen het einde van de bereidingstijd toe. De paprika hoeft niet helemaal gaar te worden, maar mag een beetje knapperig blijven. Laat het blik met babymais uitlekken en voeg de babymaiskolfjes toe.
  • Als de saus te dikt wordt kun je er een scheutje melk door roeren.
  • Voeg een scheut oestersaus, 2 eetlepels vissaus en 1 eetlepel palmsuiker toe. Roer erdoor.

Serveren

  • Snij een rode peper in ringetjes. Snij dunne plakjes van een komkommer. Hak een handje pinda's grof. Snij 1 limoenblaadje in het dunne reepjes.
  • Schep de pandan rijst in een klein rond kommetje en maak er rijstbolletje van op een bord. Schep de chcken curry erbij. Leg de komkommer erbij en garneer met de gehakte pinda's, peperringetjes, limoenbladreepjes en verse koriander. Druppel er tot slot een beetje van de kokosmelk over.

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Thai-Panang-Chicken-Curry
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp