Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken

Thaise groene curry

Na de feestdagen wil je in januari graag weer wat kilo's eraf hebben. Nu is het vaak niet zinvol om een crash-dieet te gaan volgen, want de kilo's die je dan afvalt zitten er in een mum van tijd weer aan. Tijdens mijn reizen in Azië viel het me op dat er maar weinig dikke mensen rondlopen. Ze zijn er wel, maar veel minder als in Europa. Dat zal dan toch met de eetgewoonten te maken hebben.
Over het algemeen eten Aziaten drie maaltijden per dag. En dat zijn dan volledige maaltijden. Geen boterhammetje tussen de middag, maar een lekker roerbakgerecht of een noedelsoep. Tussendoortjes doen Aziaten over het algemeen niet aan, dus ze krijgen weinig overbodige suikers binnen.
Ik wil dit jaar het Zuidoost Aziatisch dieet introduceren en ik start deze keer met een klassieker uit de Thaise keuken: Thaise groene curry. Een heerlijke milde curry met kip en aubergine, die bol staat van de Thaise smaakmakers. Een echte smaakexplosie in je kommetje.
No ratings yet
Cuisine Thailand
Servings 4 personeen

Ingrediënten
  

Groene curry

  • 2 kipfilets
  • 1 aubergine
  • Cherrytomaatjes
  • 1 stengel citroengras
  • 1 kaffir limoenblaadjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 volle el groene currypasta
  • 250 ml water
  • 2 el vissaus
  • 1 el rietsuiker
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Pandanrijst
  • 1 volle el maizena

Prik Nam Pla saus

  • 2 rawit pepers
  • 1 el vissaus
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el limoensap

Instructies
 

Groene curry

  • Snij 2 kipfilets in dunne plakjes. Snij 1 aubergine in de lengte in kwarten en snij deze kwarten in plakjes. Halveer een handje cherrytomaatjes. Sla het dikke gedeelte van een stengel citroengras beurs. Kneus 2 limoenblaadjes.
    Schep 1 volle eetlepel van de dikke room uit het blik kokosmelk en smelten in de wok. Voeg 1 volle eetlepel groene currypasta toe en laat fruiten in de kokosmelk. Voeg de gesneden kip, aubergine, citroengras en de 2 limoenblaadjes toe. Giet de rest van het blik kokosmelk erover, 250 ml water, 2 el vissaus, 1 el rietsuiker en 1 verkruimeld kippenbouillonblokje. Roer alles door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat de curry een half uur, met de deksel op de pan, op een lage hittebron gaar pruttelen.
    Kook in de tussentijd de rijst voor het benodigde aantal personen.
    Om de curry wat dikker te maken kun je 1 volle eetlepel maizena met een scheutje water in een beker roeren en dat door de curry mengen.

Prik Nam Pla saus

  • Snij de 2 rawit pepers in dunnen ringetjes en doe in een kommetje. Voeg een scheutje vissaus, gembersiroop en limoensap toe en roer door elkaar.

Serveren

  • Serveer de groene curry in een grote kom of bowl met de rijst en saus ernaast in andere kommetjes.

Video

TIP

Probeer ook eens deze Zuid Thaise Chicken Cashewnuts
Thaise-Chicken-Cashewnuts met Nam Phrik saus
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Thai Green Chicken Curry with Eggplant
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp