Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken

Thaise groene curry

Na de feestdagen wil je in januari graag weer wat kilo's eraf hebben. Nu is het vaak niet zinvol om een crash-dieet te gaan volgen, want de kilo's die je dan afvalt zitten er in een mum van tijd weer aan. Tijdens mijn reizen in Azië viel het me op dat er maar weinig dikke mensen rondlopen. Ze zijn er wel, maar veel minder als in Europa. Dat zal dan toch met de eetgewoonten te maken hebben.
Over het algemeen eten Aziaten drie maaltijden per dag. En dat zijn dan volledige maaltijden. Geen boterhammetje tussen de middag, maar een lekker roerbakgerecht of een noedelsoep. Tussendoortjes doen Aziaten over het algemeen niet aan, dus ze krijgen weinig overbodige suikers binnen.
Ik wil dit jaar het Zuidoost Aziatisch dieet introduceren en ik start deze keer met een klassieker uit de Thaise keuken: Thaise groene curry. Een heerlijke milde curry met kip en aubergine, die bol staat van de Thaise smaakmakers. Een echte smaakexplosie in je kommetje.
No ratings yet
Cuisine Thailand
Servings 4 personeen

Ingrediënten
  

Groene curry

  • 2 kipfilets
  • 1 aubergine
  • Cherrytomaatjes
  • 1 stengel citroengras
  • 1 kaffir limoenblaadjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 volle el groene currypasta
  • 250 ml water
  • 2 el vissaus
  • 1 el rietsuiker
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Pandanrijst
  • 1 volle el maizena

Prik Nam Pla saus

  • 2 rawit pepers
  • 1 el vissaus
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el limoensap

Instructies
 

Groene curry

  • Snij 2 kipfilets in dunne plakjes. Snij 1 aubergine in de lengte in kwarten en snij deze kwarten in plakjes. Halveer een handje cherrytomaatjes. Sla het dikke gedeelte van een stengel citroengras beurs. Kneus 2 limoenblaadjes.
    Schep 1 volle eetlepel van de dikke room uit het blik kokosmelk en smelten in de wok. Voeg 1 volle eetlepel groene currypasta toe en laat fruiten in de kokosmelk. Voeg de gesneden kip, aubergine, citroengras en de 2 limoenblaadjes toe. Giet de rest van het blik kokosmelk erover, 250 ml water, 2 el vissaus, 1 el rietsuiker en 1 verkruimeld kippenbouillonblokje. Roer alles door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat de curry een half uur, met de deksel op de pan, op een lage hittebron gaar pruttelen.
    Kook in de tussentijd de rijst voor het benodigde aantal personen.
    Om de curry wat dikker te maken kun je 1 volle eetlepel maizena met een scheutje water in een beker roeren en dat door de curry mengen.

Prik Nam Pla saus

  • Snij de 2 rawit pepers in dunnen ringetjes en doe in een kommetje. Voeg een scheutje vissaus, gembersiroop en limoensap toe en roer door elkaar.

Serveren

  • Serveer de groene curry in een grote kom of bowl met de rijst en saus ernaast in andere kommetjes.

Video

TIP

Probeer ook eens deze Zuid Thaise Chicken Cashewnuts
Thaise-Chicken-Cashewnuts met Nam Phrik saus
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Thai Green Chicken Curry with Eggplant
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp