Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Thaise beef salad

Thai Beef Salad. Authentieke Thaise rundvlees salade.

Thaise rundvleessalade (Yum Nua) is misschien wel een van de meest bekende salades van Thailand. Gegrilde biefstukreepjes worden gemengd met komkommer, tomaat, sjalot, verse chili, knapperige peultjes, geurige munt en koriander, vissaus en limoensap. Met dit authentieke Thaise rundvleessalade recept proef je de volle smaak van authentieke Thaise salade.
Deze heerlijke klassieke salade is eenvoudig samen te stellen. Het is een perfecte salade voor koolhydraatarme of glutenvrije diëten. Vervang de biefstuk voor gegrilde tofu als je een vegetarische variant wilt maken.
5 from 1 vote
Cuisine Aziatisch, Thailand
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram peultjes
  • 2 biefstukken of ossenhaas
  • 2 el Thaise vissaus (Nam pla)
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 komkommer
  • 6 trostomaatjes
  • 3 bosuien
  • 1 sjalot
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes koriander
  • 1 handje pinda's

Instructies
 

  • Haal met een mesje de draden van de peultjes. Kook water en giet dit over de peultjes. Laat 3 minuten staan en giet dan af. De peultjes zijn nog knapperig maar niet helemaal rauw.
    Verwarm de oven op 50 grdaen.
    Bestrooi de biefstukken aan beide kanten met zout en peper. Giet een scheutje sojasaus over de biefstukken en wrijf dit aan beide kanten erover. Maak een grillpan heel heet en bak de biefstukken kort aan beide kanten 2 minuten.
    Wikkel de biefstukken in een stuk aluminiumfolie en houd ze warm in de oven. Met de oven op 50 grdaen zullen de biefstukken warm blijven, maar niet verder garen.
    Doe 2 eetlepels vissaus en 1 volle eetlepel bruine basterdsuiker in een kom. Rol een limoen onder je handen. Snij deze doormidden en knijp het sap met je handen in de kom. Snij 1 rode peper voor de helft doormidden en rol met je handen de zaadjes eruit. Snij 1 helft in kleine stukjes en voeg toe. Roer alles met een garde door elkaar tot een dressing.
    Schaaf met een kaasschaaf brede linten van de komkommer. Schaaf tot aan de zaadjes. Het middelste gedeelte met de zaadjes wordt niet gebruikt. Leg de komkommerlinten in een saladeschaal.
    Snij 6 trostomaten in plakjes. snij dunne ringen van een sjalot en snij dunne ringetjes van 3 bosuien. Voeg toe aan de komkommer. Haal de blaadjes van 2 takjes munt en voeg toe. Gooi de geblacheerde peultjes erbij.
    Snij dunne schuine plakjes van de biefstukken en gooi dit ook in de saladeschaal. Giet de dressing erover en meng alles met je handen door elkaar.
    Garneer de salade met een handje gehakte pinda's en blaadjes verse koriander. Eventueel kun je de overbleven rode peper in ringetjes snijden en ook als garnering gebruiken.
    Tip: Je kunt de peultjes heel goed vervangen voor taugé.

Video

TIP

Probeer ook eens: Thaise Chicken Cashewnuts
Thaise-Chicken-Cashewnuts met Nam Phrik saus
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Thaise Beef Salad
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp