Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Veelzijdigheid

Courgettes, ook wel bekend als zucchini, zijn een veelzijdige en heerlijke groente die in tal van gerechten kan worden gebruikt. Hun veelzijdigheid is een van de redenen waarom ze zo geliefd zijn in de keuken.

De veelzijdigheid van courgettes maakt ze een onmisbare groente in de keuken. Of je nu op zoek bent naar een gezond bijgerecht, een creatief hoofdgerecht of een manier om je gerechten op te frissen, courgettes bieden tal van mogelijkheden om je culinaire horizon te verbreden.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Makkelijk recept voor Vegetarische-gevulde-courgettes-uit-de-oven

Gevulde courgettes uit de oven

De gevulde courgettes uit deze receptvideo zijn een heerlijk en bevredigend gerecht dat de veelzijdigheid van courgettes benut. Het is een heerlijke en voedzame maaltijd op zichzelf, maar je kunt ze ook serveren met een frisse salade of wat knapperig brood voor een complete maaltijd. Geniet van dit smakelijke gerecht dat de veelzijdigheid van courgettes op een heerlijke manier laat zien!
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • 2 sjalotten
  • olijfolie
  • zout en peper uit de molen
  • ± 50 gram belegen boerenkaas of meer
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 3 el Italiaanse gedroogde kruiden
  • 2 eieren
  • 1 blikje kikkererwten
  • amandelschaafsel
  • paneermeel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was 2 courgettes en snij ze in de lengte doormidden. Haal met een lepeltje het middelste vruchtvlees eruit en maak een holte. Bewaar het vruchtvlees, dat gaat nog gebruikt worden.
  • Snij 2 sjalotten in halve ringen en gooi dat bij het courgettevruchtvlees.
  • Verhit een scheutje olijfolie en bak het vruchtvlees en de sjalot in de olie. Breng het op smaak met zout en peper uit de molen. Laat het mengsel zo veel mogelijk droog bakken.
  • Rasp ± 50 gram belegen boerenkaas (of meer) en doe het in een kom. Voeg 2 el Griekse yoghurt toe, 3 el Italiaanse gedroogde kruiden en 2 eieren toe en meng het door elkaar. Gooi het kaasmengsel in de pan en meng het door de courgette en sjalot.
  • Besprenkel de bodem van een ovenschaal met olijfolie en zout en peper uit de molen. Leg de uitgeholde 2 courgettes naast elkaar in de ovenschaal. Vul de courgettes met het mengsel uit de pan. Bestrooi de courgettes met een paar handjes 1 blikje kikkererwten, amandelschaafsel en paneermeel.
  • Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven op 200 graden.
  • Serveer de courgettes met bijvoorbeeld een frisse salade en knapperig brood. Of serveer er Libanees platbrood bij met hummus.

Video

TIP

Probeer ook eens deze vegetarische Persische Kuku Sabsi. Een heerlijke kruidenfritata.
Kuku-Sabsi.-Persische-vegetarische kruidenfrittata. Midden Oosters koken.
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Recipe for filled zucchinis
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane -Italiaanse aubergine ovenschotel
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Afrikaanse Sausage Stew
Afrikaanse Sausage Stew
Maak deze Afrikaanse sausage stew op de camping met cervelaat, tomaat en aardappel. Eenpansgerecht zonder koelkast, boordevol smaak!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp