Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was 2 courgettes en snij ze in de lengte doormidden. Haal met een lepeltje het middelste vruchtvlees eruit en maak een holte. Bewaar het vruchtvlees, dat gaat nog gebruikt worden.
Snij 2 sjalotten in halve ringen en gooi dat bij het courgettevruchtvlees.
Verhit een scheutje olijfolie en bak het vruchtvlees en de sjalot in de olie. Breng het op smaak met zout en peper uit de molen. Laat het mengsel zo veel mogelijk droog bakken.
Rasp ± 50 gram belegen boerenkaas (of meer) en doe het in een kom. Voeg 2 el Griekse yoghurt toe, 3 el Italiaanse gedroogde kruiden en 2 eieren toe en meng het door elkaar. Gooi het kaasmengsel in de pan en meng het door de courgette en sjalot.
Besprenkel de bodem van een ovenschaal met olijfolie en zout en peper uit de molen. Leg de uitgeholde 2 courgettes naast elkaar in de ovenschaal. Vul de courgettes met het mengsel uit de pan. Bestrooi de courgettes met een paar handjes 1 blikje kikkererwten, amandelschaafsel en paneermeel.
Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven op 200 graden.
Serveer de courgettes met bijvoorbeeld een frisse salade en knapperig brood. Of serveer er Libanees platbrood bij met hummus.