Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Heerlijke Vegetarische Indiase Curry met Kikkererwten en Bloemkool

Zin in een kruidige, verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel zit boordevol smaak dankzij een heerlijke mix van specerijen zoals kurkuma, komijn en garam masala. Serveer de curry met basmatirijst en versgebakken naan en maak het helemaal af met knapperige cashewnoten en verse koriander.

Ideaal om voor meerdere dagen

Dit recept is perfect voor een doordeweekse avond of als je eens een gezond en voedzaam vegetarisch gerecht op tafel wilt zetten. Bovendien is deze curry makkelijk te maken en ideaal om voor meerdere dagen te bereiden.

Lees snel verder voor het stap-voor-stap recept en ontdek hoe je deze Indiase klassieker thuis kunt maken!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Complete vegetarische Indiase maaltijd met curry, basmatirijst en versgebakken naanbrood

Vegetarische Indiase Curry met Kikkererwten & Bloemkool

Dit recept is perfect voor een doordeweekse avond of als je eens een gezond en voedzaam vegetarisch gerecht op tafel wilt zetten. Bovendien is deze curry makkelijk te maken en ideaal om voor meerdere dagen te bereiden.
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Aziatisch, Indiaas, Indian, Vegetarisch
Servings 8 personen

Ingrediënten
  

  • Basmatirijst
  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 500 gram krieltjes
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 eetlepel Madras kerrie
  • 1 bloemkool
  • 2 wortels
  • 2 blikken kokosmelk
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 tl amchur powder optioneel
  • 1 el rietsuiker
  • eieren
  • naan
  • maizena
  • cashewnoten
  • blaadjes koriander

Instructies
 

  • Maak de Basmatirijst klaar, bij voorkeur met een rijstkoker/stomer. Een zeer goede rijstkoker kun je hier kopen: https://www.instantpot.nl/multicookers/instant-rijst-koker-en-stomer-2-8l/?aff_id=242
    Standaard is de verhouding: 1 kopje rijst en 1,5 kopje water.
  • Verhit een scheutje olijfolie. Snij een 1 grote ui in halve ringen en fruit deze in de olijfolie. Snij intussen 2 teentjes knoflook en ± 2 cm gember fijn en laat dat meebakken met de ui. Snij een rode peper in ringetjes en voeg die toe.
  • Voeg 1 tl gemalen koriander, 1 tl garam masala, 1 tl gemalen komijn, 1 tl kurkuma en 1 eetlepel Madras kerrie toe en laat dit kort meebakken tot de geuren vrijkomen. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het dreigt aan te bakken.
  • Was 500 gram krieltjes onder de kraan en boen ze schoon. Snij de krieltjes doormidden en roer ze door het uien-specerijenmengsel.
  • Was een 1 bloemkool en snij de bloemkool in stukjes. Het blad van de bloemkool kun je ook gebruiken, maar snij de harde stukjes eruit. Snij tevens 2 wortels in stukjes. Voeg de groenten en meng alles door elkaar.
  • Roer er vervolgens 2 blikken kokosmelk en 1 blik tomatenblokjes door. Vul het blik van de tomatenblokjes met gekookt water en giet dat er ook bij. Verkruimel 2 groentebouillontabletten. Voeg tot slot (optioneel) 1 tl amchur powder en 1 el rietsuiker toe.
  • Breng het geheel aan de kook. Verlaag dan de hittebron en laat de curry in 40 minuten gaar pruttelen.
  • Kook intussen eieren voor het benodigde aantal personen en rooster het naan.
  • Als na 40 minuten de curry te dun is kun je het dikker maken met maizena. Roer 2 el maizena met een beetje water en meng dat door de curry. Herhaal eventueel als de curry voor jouw nog niet dik genoeg is.

Serveren

  • Schep de curry in kommetjes. Garneer met cashewnoten en blaadjes koriander. Serveer met de rijst en het geroosterde naan.

TIP

Een ander vegetarisch gerecht waarbij je geen vlees mist: Vegetarische pasta met broccoli en roomkaas
Vegetarian pasta with broccoli and walnuts recipe
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Rijke en kruidige Indiase curry met kikkererwten en bloemkool, gegarneerd met cashewnoten en koriander
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp