Uit de keuken van inheemse volkeren

Three Sisters soep is een traditioneel gerecht uit de inheemse Noord-Amerikaanse keuken, dat zijn oorsprong vindt bij de inheemse volkeren van de Verenigde Staten en Canada. De naam van de soep verwijst naar de drie belangrijkste gewassen die werden geteeld door deze volkeren: maïs, bonen en pompoen. Deze gewassen werden vaak samen geplant vanwege hun complementaire eigenschappen.

Het basisrecept van Three Sisters soep bestaat uit een bouillon op basis van groenten, samen met de drie belangrijkste ingrediënten: maïs, bonen en pompoen. De maïs symboliseert de “Eerste Zus” en staat bekend om zijn zoete smaak en knapperige textuur. Bonen, de “Tweede Zus”, worden toegevoegd vanwege hun voedingswaarde en hun vermogen om stikstof in de bodem te binden, wat de groei van andere gewassen bevordert. Ten slotte vertegenwoordigt de pompoen, de “Derde Zus”, een bron van vitamines, mineralen en vezels, en voegt een heerlijke smaak en textuur toe aan de soep.

Hoewel het basisrecept eenvoudig is, kunnen er verschillende variaties van Three Sisters soep worden gevonden, afhankelijk van de regionale en persoonlijke voorkeuren. Sommige varianten voegen extra groenten, kruiden of specerijen toe om de smaak te versterken. Het gerecht kan ook worden bereid met vlees, zoals kip of spek, om extra eiwitten en smaak toe te voegen.

Voedzame maaltijd

Three Sisters soep is niet alleen een heerlijke en voedzame maaltijd, maar het draagt ook een culturele betekenis. Het eert de inheemse landbouwtradities en de verbondenheid met de natuur. Door dit gerecht te bereiden en te genieten, kunnen we ons bewust worden van de rijke culinaire erfenis van de inheemse volkeren en hun respect voor het land en de gewassen die het voortbrengt.

Of je nu van deze soep geniet vanwege de smaak, de voedingswaarde of de culturele betekenis, Three Sisters soep biedt een smakelijke manier om verbinding te maken met het erfgoed van inheemse volkeren en te waarderen wat de aarde te bieden heeft.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Three-Sisters-soep-Native-American-recipes

Three Sisters soep

Vroeger (en nu nog steeds) maakten verschillende Indiaanse stammen Three Sisters soep. De drie hoofdingrediënten: mais, pompoen en bonen vertegenwoordigen symbolisch de Three Sisters. De stevige maaltijdsoep werd vooral gegeten tijdens de strenge winters in Noord Amerika.
No ratings yet
Cuisine Amerikaans, Native American
Servings 8 personen

Ingrediënten
  

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 kilo roodschillige aardappels
  • 1 tl chipotle chilipoeder of gewoon chilipoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 liter groentebouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • zout en peper uit de molen
  • 1 flespompoen
  • 1 maiskolf
  • 1 blik canellini bonen
  • verse peterselie

Instructies
 

  • Snipper 1 ui, verhit 2 eetlepels olijfolie in een stoofpan en fruit de ui 5 minuten.
  • Snij 2 teentjes knoflook fijn en voeg toe.
  • Was een halve kilo roodschillige aardappels met een borsteltje en snij ze in blokjes van ± 1 cm. Je hoeft de aardappels niet te schillen. Voeg toe.
  • Snij de schil van een flespompoen en snij deze in blokjes van ± 1cm. Voeg toe.
  • Snij met een scherp mes de maiskorrels van 1 maiskolf en gooi ze in de pan.
  • Roer er 1 tl chipotlepoeder, 1 tl komijn en 2 laurierblaadje door.
  • Schenk 2 liter groentebouillon erbij en giet het blik tomatenblokjes in de pan. Breng aan de kook.
  • Zet de hittebron lager en laat het geheel sudderen tot de aardappels gaar zijn. Dat duurt ongeveer 10 minuten.
  • Roer er na 10 minuten 1 blik canellini bonen door en warm nog even mee.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met verse peterselie.

TIP

Probeer ook eens deze courgettesoep met kerrie
Kruidige courgettesoep met kerrie en paprika snel recept
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Griekse Stifado

Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot...
Read More

Griekse salade

Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot...
Read More

Chicken Biryani Uit De Instant Pot

Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Read More

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More
Native American Three Sisters Soup
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Griekse salade
Griekse salade
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp