Snipper 1 ui, verhit 2 eetlepels olijfolie in een stoofpan en fruit de ui 5 minuten.
Snij 2 teentjes knoflook fijn en voeg toe.
Was een halve kilo roodschillige aardappels met een borsteltje en snij ze in blokjes van ± 1 cm. Je hoeft de aardappels niet te schillen. Voeg toe.
Snij de schil van een flespompoen en snij deze in blokjes van ± 1cm. Voeg toe.
Snij met een scherp mes de maiskorrels van 1 maiskolf en gooi ze in de pan.
Roer er 1 tl chipotlepoeder, 1 tl komijn en 2 laurierblaadje door.
Schenk 2 liter groentebouillon erbij en giet het blik tomatenblokjes in de pan. Breng aan de kook.
Zet de hittebron lager en laat het geheel sudderen tot de aardappels gaar zijn. Dat duurt ongeveer 10 minuten.
Roer er na 10 minuten 1 blik canellini bonen door en warm nog even mee.
Serveer de soep in kommen en garneer met verse peterselie.