Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Een studentenbudgetmaaltijd is een heerlijke en voedzame maaltijd die speciaal is samengesteld met de beperkte financiële middelen van studenten in gedachten. Als student heb je vaak te maken met beperkte financiële middelen, dus het is belangrijk om creatief te zijn en slimme keuzes te maken bij het plannen en bereiden van maaltijden.

Een van de belangrijkste aspecten van een studentenbudgetmaaltijd is het gebruik van betaalbare ingrediënten. Denk aan basisvoedingsmiddelen zoals rijst, pasta, bonen, linzen en groenten. Deze ingrediënten zijn niet alleen goedkoop, maar ook voedzaam en veelzijdig.

Een klassiek voorbeeld van een studentenbudgetmaaltijd is pasta met tomatensaus. Pasta is goedkoop en vult goed, terwijl tomatensaus kan worden gemaakt van ingeblikte tomaten, kruiden en specerijen die je vaak al in je voorraadkast hebt. Je kunt er ook groenten zoals uien, paprika’s of champignons aan toevoegen om het wat voedzamer en smaakvoller te maken.

Het belangrijk om te onthouden dat een studentenbudgetmaaltijd niet alleen betaalbaar en voedzaam hoeft te zijn, maar ook leuk en smakelijk. Samen koken en eten met vrienden kan niet alleen de kosten delen, maar ook zorgen voor een gezellige en sociale ervaring.

Dus, met een beetje creativiteit, planning en slimme boodschappen, kun je als student genieten van heerlijke en voedzame maaltijden zonder je budget te overschrijden.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Met. deze combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten heb je weer een heerlijke maaltijd te pakken die goed voor je portemonnee is. Ik gebruik in dit recept diepvriesgroenten. Wist je dat diepvriesgroenten net zo goed voor je zijn als verse groenten? De groenten worden na het oogsten direct ingevroren, en zo gaat er niets verloren van de vitaminen.
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 runderbraadworsten
  • 1 ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 750 gram voorgekookte aardappelpartjes
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 zak gemengde diepvriesgroenten

Instructies
 

  • Verhit een hapjespan. Haal van 4 runderbraadworsten het vel af, breek de worsten in stukjes en bak de stukjes in de pan.
    Snipper 1 ui en voeg toe aan het worstvlees.
    Snij 250 gram kastanjechampignons in plakjes en bak mee.
    Voeg 750 gram voorgekookte aardappelpartjes toe en bak mee.
    Roer er 1 eetlepel gerookt paprikapoeder door.
    Breng op smaak met zout en peper.
    Voeg 1 zak diepvriesgroenten toe en laat de groenten in ± 10 minuten gaar worden, met de deksel op de pan. (Je kunt de groenten ook vast voorgaren in de magnetron, dan is de bereidingstijd in de pan korter).
    Roer alles nog een keer door elkaar en klaar.

Video

TIP

Probeer ook eens dit lekkere low budget recept: Kip Pilav met perzik
Kip-pilav-met-perzik en puntpaprika
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Budget eenpansmaaltijd met braadworst, champignons en aardappelpartjes
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Afrikaanse Sausage Stew
Afrikaanse Sausage Stew
Maak deze Afrikaanse sausage stew op de camping met cervelaat, tomaat en aardappel. Eenpansgerecht zonder koelkast, boordevol smaak!
Lees meer
Gado Gado Wrap
Gado Gado Wrap
Maak deze Gado Gado Wrap op de camping: ei, pindasaus, groente en sambal in een warme wrap. Snel, lekker en alles is houdbaar zonder koelkast!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp