Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Japanse soufflé pancakes Luchtige-Japanse-pancakes

Japanse soufflé pancakes

Er is een nieuwe rage op eetgebied uit Japan. Japanse soufflé pancakes. De fluffy pancakes veroveren langzaam de wereld en dat is te begrijpen. Ze zijn zo lekker licht en luchtig en nog makkelijk te maken ook. Ze worden gemaakt met opgeklopt eiwit waardoor een luchtig beslag ontstaat en op laag vuur gaar gestoomd onder een deksel.
5 from 1 vote
Cuisine Japans
Servings 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 1 tl citroensap
  • 40 gram suiker
  • 25 ml melk
  • 40 gram bloem
  • Zonnebloemolie
  • Roomboter
  • Poedersuiker
  • Honing

Instructies
 

  • Splits van 2 eieren het eiwit van de dooier. Doe het eiwit in een kom en de dooiers in een andere kom. Zorg ervoor dat in geen geval er eigeel bij het eiwit komt.
    Doe een theelepel citroensap bij het eiwit en klop het eiwit stijf met een mixer of een keukenmachine. Tijdens het mixen voeg je beetje voor beetje 40 gram suiker toe. Het eiwit is stijf genoeg als je met een spatel pieken kan vormen of als je de mengkom ondersteboven houdt het op z'n plaats zitten.
    Giet bij de eidooiers 25 ml melk en zeef er 40 gram zelfrijzend bakmeel boven. Klop het met een garde tot een egale massa.
    Schep voorzichtig het eigeel door het stijfgeklopte eiwit.
    Verhit een koekenpan en vet deze in met een druppel zonnebloemolie. Schep de helft van het beslag in de koekenpan. Leg het op één hoopje in het midden van de koekenpan. Schenk aan weerszijden een beetje water. Laat het op een lage temperatuur met de deksel op de pan 8 tot 10 minuten bakken.
    Keer de pannenkoek om en laat 'm nog 4 minuten aan de andere kant bakken.
    Herhaal dit met de andere helft van het beslag of zet tegelijkertijd een tweede koekenpan op.
    Leg de soufflé pannenkoek op een bord. Bestrooi 'm met poedersuiker, leg er een klontje roomboter op en knijp er een beetje honing over.

Video

TIP

Probeer ook eens: Luchtige Kwark Oliebollen
MAAK Luchtige kwark-oliebollen met oud-en-nieuw.
 
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Japanse soufflé pancakes
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp