Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Indiase aardappel-bloemkoolcurry met kip masala

Indiase aardappel-bloemkoolcurry met kip masala

Deze aardappel-bloemcurry maak ik al zeker 25 jaar en is in de loop van de tijd steeds een stukje aangepast en verbeterd. De curry is heerlijk kruidig, simpel om te maken en zou ook een prima vegetarisch gerecht zijn, zoals het in India ook vaak gegeten wordt. Want met een stuk naan of chapati en frisse komkommer heb je dan een volledige maaltijd.
De spicy kip masala in dit recept hoef je dus niet persé te maken, maar smaakt er wel heerlijk bij. Wat je ook doet, in beide gevallen kun je zeggen: अपने भोजन का आनंद लें (eet smakelijk).
5 from 1 vote
Cuisine Indiaas
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • keukenpapier

Ingrediënten
  

Bloemkool- aardappelcurry

  • 4 grote aardappels
  • 4 el ghee geklaarde boter
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el Hindoestaanse masala
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ketoembar gemalen koriander
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 bloemkool

Kip masala

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 2 el Hindoestaanse masala
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 grote kipfilets

Serveren

  • 1 komkommer
  • 4 naanbroodjes
  • 1 rode peper
  • verse koriander
  • mangochutney eventueel

Instructies
 

Bloemkool- aardappelcurry

  • Zet de waterkoker aan met 500 ml water.
  • Schil 4 grote aardappels en snij ze in stukjes. Verhit 4 eetlepels ghee in een stoofpan en voeg de blokjes aardappel toe. Bak deze 5 minuten in de hete ghee. Haal de blokjes aardappel met een schuimpan uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Zet de hittebron laag. Snipper 1 ui en 4 teentjes knoflook en fruit deze in de overgebleven ghee. Voeg 1 el Hindoestaanse masala, 1 tl chilipoeder, 1 tl kurkuma en 1 tl ketoembar toe. Meng erdoor en laat even meebakken tot het lekker gaat geuren.
  • Doe de aardappel terug in de pan en meng erdoor. Voeg 500 ml water toe uit de waterkoker en een 1 kippenbouillontablet. Breng het aan de kook. Draai daarna de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de aardappelblokjes 10 min. zachtjes koken. 
  • Was de bloemkool onder de kraan en snij deze in dikke repen. Haal de bloemkoolroosjes los.
    Tip: Het binnenste blad van de bloemkool kun je ook gebruiken en in reepjes snijden.
    Voeg de roosjes bloemkool toe en laat het gerecht nog ca. 15 minuten zachtjes koken tot de bloemkool beetgaar is. Haal de deksel van de pan, draai de hittebron hoog en laat het koken tot praktisch alle vloeistof verdampt is. Haal na het inkoken de pan van het vuur en laat het gerecht 10 minuten rusten. Het gerecht is te heet om direct te eten.

Kip masala

  • Snipper 1 ui en 4 teentjes knoflook. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg na een paar minuten 2 eetlepels Hindoestaanse masala toe, roer het door elkaar en laat het nog een paar minuten bakken. Voeg een klein scheutje water toe om de masala niet te laten verbranden. Voeg 1 klein blikje tomatenpuree toe, 150 ml water en verkruimel er 1 kippenbouillontablet boven.
  • Snij 2 kipfilets  in de lengte door de helft zodat je uiteindelijk 4 dunne plakjes kipfilet overhoudt. Snij deze plakken kipfilet in dunne repen. Voeg kip toe en breng alles aan de kook. Draai de hittebron laag en laat het gerecht een uurtje stoven.

Serveren

  • Snij 1 komkommer in de keukenmachine in dunne plakjes. Of als je geen keukenmachine hebt kun je het met een mandoline/schaaf doen.
  • Rooster de naanbroodjes in de broodrooster.
  • Schep de aardappel-bloemcurry en kip op een bord of in een kom. Leg een stuk geroosterd naanbrood en komkommerschijfjes erbij. Garneer met gesneden rode peper en verse koriander. Lekker met mangochutney.

Video

TIP

Probeer ook eens deze romige BUTTER CHICKEN CURRY (MURGH MAKHANI)
Indian-Butter-Chicken-Curry
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Indian Potatoe-cauliflowercurry and chicken masala
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp