Go Back
+ servings
Indiase aardappel-bloemkoolcurry met kip masala

Indiase aardappel-bloemkoolcurry met kip masala

Deze aardappel-bloemcurry maak ik al zeker 25 jaar en is in de loop van de tijd steeds een stukje aangepast en verbeterd. De curry is heerlijk kruidig, simpel om te maken en zou ook een prima vegetarisch gerecht zijn, zoals het in India ook vaak gegeten wordt. Want met een stuk naan of chapati en frisse komkommer heb je dan een volledige maaltijd.
De spicy kip masala in dit recept hoef je dus niet persé te maken, maar smaakt er wel heerlijk bij. Wat je ook doet, in beide gevallen kun je zeggen: अपने भोजन का आनंद लें (eet smakelijk).
5 from 1 vote
Cuisine Indiaas
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • keukenpapier

Ingrediënten
  

Bloemkool- aardappelcurry

  • 4 grote aardappels
  • 4 el ghee geklaarde boter
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el Hindoestaanse masala
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ketoembar gemalen koriander
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 bloemkool

Kip masala

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 2 el Hindoestaanse masala
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 grote kipfilets

Serveren

  • 1 komkommer
  • 4 naanbroodjes
  • 1 rode peper
  • verse koriander
  • mangochutney eventueel

Instructies
 

Bloemkool- aardappelcurry

  • Zet de waterkoker aan met 500 ml water.
  • Schil 4 grote aardappels en snij ze in stukjes. Verhit 4 eetlepels ghee in een stoofpan en voeg de blokjes aardappel toe. Bak deze 5 minuten in de hete ghee. Haal de blokjes aardappel met een schuimpan uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Zet de hittebron laag. Snipper 1 ui en 4 teentjes knoflook en fruit deze in de overgebleven ghee. Voeg 1 el Hindoestaanse masala, 1 tl chilipoeder, 1 tl kurkuma en 1 tl ketoembar toe. Meng erdoor en laat even meebakken tot het lekker gaat geuren.
  • Doe de aardappel terug in de pan en meng erdoor. Voeg 500 ml water toe uit de waterkoker en een 1 kippenbouillontablet. Breng het aan de kook. Draai daarna de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de aardappelblokjes 10 min. zachtjes koken. 
  • Was de bloemkool onder de kraan en snij deze in dikke repen. Haal de bloemkoolroosjes los.
    Tip: Het binnenste blad van de bloemkool kun je ook gebruiken en in reepjes snijden.
    Voeg de roosjes bloemkool toe en laat het gerecht nog ca. 15 minuten zachtjes koken tot de bloemkool beetgaar is. Haal de deksel van de pan, draai de hittebron hoog en laat het koken tot praktisch alle vloeistof verdampt is. Haal na het inkoken de pan van het vuur en laat het gerecht 10 minuten rusten. Het gerecht is te heet om direct te eten.

Kip masala

  • Snipper 1 ui en 4 teentjes knoflook. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg na een paar minuten 2 eetlepels Hindoestaanse masala toe, roer het door elkaar en laat het nog een paar minuten bakken. Voeg een klein scheutje water toe om de masala niet te laten verbranden. Voeg 1 klein blikje tomatenpuree toe, 150 ml water en verkruimel er 1 kippenbouillontablet boven.
  • Snij 2 kipfilets  in de lengte door de helft zodat je uiteindelijk 4 dunne plakjes kipfilet overhoudt. Snij deze plakken kipfilet in dunne repen. Voeg kip toe en breng alles aan de kook. Draai de hittebron laag en laat het gerecht een uurtje stoven.

Serveren

  • Snij 1 komkommer in de keukenmachine in dunne plakjes. Of als je geen keukenmachine hebt kun je het met een mandoline/schaaf doen.
  • Rooster de naanbroodjes in de broodrooster.
  • Schep de aardappel-bloemcurry en kip op een bord of in een kom. Leg een stuk geroosterd naanbrood en komkommerschijfjes erbij. Garneer met gesneden rode peper en verse koriander. Lekker met mangochutney.

Video

TIP

Probeer ook eens deze romige BUTTER CHICKEN CURRY (MURGH MAKHANI)
Indian-Butter-Chicken-Curry
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel