Zet de waterkoker aan met 500 ml water.
Schil 4 grote aardappels en snij ze in stukjes. Verhit 4 eetlepels ghee in een stoofpan en voeg de blokjes aardappel toe. Bak deze 5 minuten in de hete ghee. Haal de blokjes aardappel met een schuimpan uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Zet de hittebron laag. Snipper 1 ui en 4 teentjes knoflook en fruit deze in de overgebleven ghee. Voeg 1 el Hindoestaanse masala, 1 tl chilipoeder, 1 tl kurkuma en 1 tl ketoembar toe. Meng erdoor en laat even meebakken tot het lekker gaat geuren.
Doe de aardappel terug in de pan en meng erdoor. Voeg 500 ml water toe uit de waterkoker en een 1 kippenbouillontablet. Breng het aan de kook. Draai daarna de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de aardappelblokjes 10 min. zachtjes koken.
Was de bloemkool onder de kraan en snij deze in dikke repen. Haal de bloemkoolroosjes los. Tip: Het binnenste blad van de bloemkool kun je ook gebruiken en in reepjes snijden. Voeg de roosjes bloemkool toe en laat het gerecht nog ca. 15 minuten zachtjes koken tot de bloemkool beetgaar is. Haal de deksel van de pan, draai de hittebron hoog en laat het koken tot praktisch alle vloeistof verdampt is. Haal na het inkoken de pan van het vuur en laat het gerecht 10 minuten rusten. Het gerecht is te heet om direct te eten.