Yiouvetsi is een klassieker uit de Griekse keuken – een ovengerecht waarin vlees of vis langzaam gaart met orzo in een rijke tomatensaus. Waar het gerecht traditioneel met rund of lam wordt gemaakt, geef ik het hier een frisse, moderne draai: gamba’s, venkel en feta zorgen voor een lichtere en zomerse smaak.
De zachte venkel, de bite van de orzo, de sappige gamba’s en de zoute feta vormen samen een perfecte balans. Ideaal als luxe doordeweekse maaltijd of als mediterrane showstopper op je eettafel.
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.