Maak een halve liter visbouillon van 1 visbouillontablet.
Verhit een scheutje olijfolie en bak 500 gram rauwe gamba's in de olijfolie. Wanneer ze roze beginnen haal je ze met een schuimspaan uit de pan.
Snipper een 1 ui en fruit de ui in het bakvet van de gamba's. Snij 2 teentjes knoflook fijn en voeg toe. Maak een 1 grote wortel schoon, snij hem in de lengte doormidden en snij de wortel dan in halve maanvormige plakjes. Voeg toe.Haal de buitenste lelijke bladeren van een 1 venkelknol en snij de venkel in stukjes. Voeg toe. Je kunt tevens wat van het groen wat aan de bovenkant van de venkel zit toevoegen.Voeg 2 volle eetlepels tomatenpuree toe en bak mee.Roer er 400 gram orzo door.Blus af met een flinke scheut witte wijn toe en roer er 250 gram tomato passada door. Voeg de halve liter visbouillon toe en 4 takjes tijm.Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer na 5 minuten 2 gamba's erdoor. Breek het stuk 200 gram feta van 200 gram doormidden en verkruimel een helft. Roer de feta door het gerecht. Breng op smaak met zout een peper.Snij een citroen doormidden en knijp het sap van een halve citroen boven het gerecht uit. Hou je andere hand eronder om eventuele pitjes op te vangen. Verbrokkel de andere helft van de feta erover. Hak een klein bosje platte peterselie fijn en strooi erover.
Serveer met een Griekse salade.