Gado Gado als wrap? Dat werkt perfect op de camping

Koken op de camping vraagt om creativiteit: je hebt weinig ruimte, meestal geen koelkast en hooguit één gaspitje. Toch wil je meer dan een blik soep of een kleffe tosti. Daarom ben ik altijd op zoek naar gerechten die én lekker zijn, én eenvoudig, én gemaakt kunnen worden met houdbare ingrediënten. Deze Gado Gado Wrap is daar een perfect voorbeeld van.

Het idee ontstond tijdens een meerdaags verblijf op de festivalcamping van Rock Werchter. Je weet hoe dat gaat: weinig voorzieningen, veel gezelligheid, en flink wat trek na een lange dag muziek. Ik wilde iets dat snel klaar was, maar ook echt smaakte alsof ik even goed voor mezelf zorgde. Zo ontstond dit campinggerecht, geïnspireerd op de Indonesische klassieker Gado Gado.

Wat heb je nodig voor deze wrap?

De originele Gado Gado is een warme groentesalade met pindasaus, ei en krokante toppings. Voor deze campingversie gebruik ik een wrap als basis, die ik in een pannetje bak. Daarop smeer ik een geklutst ei uit, draai de wrap om en beleg ‘m met een combinatie van pindakaas, roti sambal, geraspte kool, komkommer, taugé, pinda’s, gebakken uitjes en zoete ketjap. Alles wat je nodig hebt, is gewoon houdbaar buiten de koelkast.

Het resultaat is een warme, knapperige, romige en pittige wrap — boordevol textuur en smaak. Je schuift ‘m zo uit de pan op je bord, rolt ‘m op, snijdt ‘m doormidden en je maaltijd is klaar. Heerlijk als ontbijt, lunch of diner op de camping.

“Deze gado gado wrap is ideaal voor de camping: warm, voedzaam en alles is houdbaar zonder koelkast.”

Tips voor variatie en bewaren

Zelfs als je niet op een festival bent, is dit een ideaal recept voor campervakanties, hikes, stranddagen of simpele doordeweekse dagen thuis. Je kunt de wrap volledig vegetarisch houden, of eventueel aanvullen met gerookte kip, tempeh of gebakken tofu — net wat je voorhanden hebt.

In de video hieronder zie je hoe ik deze gado gado wrap direct voor m’n tent maak. Geen stroom, geen koelkast, geen poespas — alleen een gaspitje, een koekenpan en een beetje liefde voor lekker eten, waar je ook bent.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
gado gado wrap met ei, pindasaus, taugé en komkommer op campingbord

Gado Gado Wrap

Wat krijg je als je de smaken van Indonesische Gado Gado combineert met het gemak van een wrap – én je staat met één gaspitje op een festivalcamping? Juist: een Gado Gado Wrap die je zó uit je tent serveert!
No ratings yet
Course Hoofdgerecht, Lunch
Cuisine Indonesisch
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • een pak kleine tortillawraps
  • eieren
  • pindakaas
  • roti sambal bv lekker bekkie
  • geraspte witte kool of spitskool
  • snack komkommer
  • taugé
  • pinda's
  • gebakken uitjes
  • zoete dikke ketjap

Instructies
 

  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan. Leg een een pak kleine tortillawraps op de bodem van de pan, breek een eieren en smeer dat over de bovenkant van de wrap uit. Wanneer het ei bijna gestold is draai je de wrap en laat je de andere kant bakken.
  • Smeer op die kant van de wrap 1 volle eetlepel pindakaas en een halve eetlepel roti sambal. Strooi er een handje geraspte witte kool of spitskool over, snij een snack komkommer in plakjes en leg in het midden, strooi een handje taugé erover, pinda's en Indonesische gebakken uitjes. Laat het een aantal minuten garen met de deksel op de pan.
  • Laat de wrap uit de koekenpan op een bord glijden. Besprenkel met zoete dikke ketjap en rol de wrap op. Snij de wrap door en geef er eventueel cherrytomaatjes bij.

TIP

Probeer ook eens dit makkelijke campingrecept Camping Pasta met Tonijn
kampeermaaltijd met tonijn, basilicum en cherrytomaatjes
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Indonesian-style camping wrap with peanut sauce and crispy toppings
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp