Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Gado Gado als wrap? Dat werkt perfect op de camping

Koken op de camping vraagt om creativiteit: je hebt weinig ruimte, meestal geen koelkast en hooguit één gaspitje. Toch wil je meer dan een blik soep of een kleffe tosti. Daarom ben ik altijd op zoek naar gerechten die én lekker zijn, én eenvoudig, én gemaakt kunnen worden met houdbare ingrediënten. Deze Gado Gado Wrap is daar een perfect voorbeeld van.

Het idee ontstond tijdens een meerdaags verblijf op de festivalcamping van Rock Werchter. Je weet hoe dat gaat: weinig voorzieningen, veel gezelligheid, en flink wat trek na een lange dag muziek. Ik wilde iets dat snel klaar was, maar ook echt smaakte alsof ik even goed voor mezelf zorgde. Zo ontstond dit campinggerecht, geïnspireerd op de Indonesische klassieker Gado Gado.

Wat heb je nodig voor deze wrap?

De originele Gado Gado is een warme groentesalade met pindasaus, ei en krokante toppings. Voor deze campingversie gebruik ik een wrap als basis, die ik in een pannetje bak. Daarop smeer ik een geklutst ei uit, draai de wrap om en beleg ‘m met een combinatie van pindakaas, roti sambal, geraspte kool, komkommer, taugé, pinda’s, gebakken uitjes en zoete ketjap. Alles wat je nodig hebt, is gewoon houdbaar buiten de koelkast.

Het resultaat is een warme, knapperige, romige en pittige wrap — boordevol textuur en smaak. Je schuift ‘m zo uit de pan op je bord, rolt ‘m op, snijdt ‘m doormidden en je maaltijd is klaar. Heerlijk als ontbijt, lunch of diner op de camping.

“Deze gado gado wrap is ideaal voor de camping: warm, voedzaam en alles is houdbaar zonder koelkast.”

Tips voor variatie en bewaren

Zelfs als je niet op een festival bent, is dit een ideaal recept voor campervakanties, hikes, stranddagen of simpele doordeweekse dagen thuis. Je kunt de wrap volledig vegetarisch houden, of eventueel aanvullen met gerookte kip, tempeh of gebakken tofu — net wat je voorhanden hebt.

In de video hieronder zie je hoe ik deze gado gado wrap direct voor m’n tent maak. Geen stroom, geen koelkast, geen poespas — alleen een gaspitje, een koekenpan en een beetje liefde voor lekker eten, waar je ook bent.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
gado gado wrap met ei, pindasaus, taugé en komkommer op campingbord

Gado Gado Wrap

Wat krijg je als je de smaken van Indonesische Gado Gado combineert met het gemak van een wrap – én je staat met één gaspitje op een festivalcamping? Juist: een Gado Gado Wrap die je zó uit je tent serveert!
No ratings yet
Course Hoofdgerecht, Lunch
Cuisine Indonesisch
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • een pak kleine tortillawraps
  • eieren
  • pindakaas
  • roti sambal bv lekker bekkie
  • geraspte witte kool of spitskool
  • snack komkommer
  • taugé
  • pinda's
  • gebakken uitjes
  • zoete dikke ketjap

Instructies
 

  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan. Leg een een pak kleine tortillawraps op de bodem van de pan, breek een eieren en smeer dat over de bovenkant van de wrap uit. Wanneer het ei bijna gestold is draai je de wrap en laat je de andere kant bakken.
  • Smeer op die kant van de wrap 1 volle eetlepel pindakaas en een halve eetlepel roti sambal. Strooi er een handje geraspte witte kool of spitskool over, snij een snack komkommer in plakjes en leg in het midden, strooi een handje taugé erover, pinda's en Indonesische gebakken uitjes. Laat het een aantal minuten garen met de deksel op de pan.
  • Laat de wrap uit de koekenpan op een bord glijden. Besprenkel met zoete dikke ketjap en rol de wrap op. Snij de wrap door en geef er eventueel cherrytomaatjes bij.

TIP

Probeer ook eens dit makkelijke campingrecept Camping Pasta met Tonijn
kampeermaaltijd met tonijn, basilicum en cherrytomaatjes
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Indonesian-style camping wrap with peanut sauce and crispy toppings
Romige Tagliatelle met Snijbiet
Romige Tagliatelle met Snijbiet
Deze pasta met snijbiet, roomsaus en walnoten is snel klaar en ideaal voor een zomerse dag met verse oogst uit je moestuin.
Lees meer
Camping Pasta met Tonijn
Camping Pasta met Tonijn
Maak deze camping pasta met tonijn, tomaat en rucola – een smaakvolle maaltijd zonder koelkast, perfect voor festivals en kampeertrips!
Lees meer
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Proef de smaken van het Midden-Oosten met deze Jordaanse kipstoof, bereid met 7 spices, moestuingroenten en vuur. Een kruidig comfortgerecht.
Lees meer
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp