Dan Dan Noodles (of Dandanmian) is een streetfoodklassieker uit de Chinese provincie Sichuan – pittig, aromatisch en ronduit verslavend. Het gerecht bestaat uit noedels in een kruidige saus met chili-olie, knoflook, sesampasta en gebakken gehakt. De typische kick komt van Sichuan-peper, die zorgt voor een tintelend mondgevoel dat je nergens anders tegenkomt.
Tijdens mijn reis door de Chinese keuken heb ik een toegankelijke versie gemaakt, met slimme alternatieven voor lastig te vinden ingrediënten. Zo kun je deze Dan Dan Noodles ook thuis maken – mét karakter, maar zonder dat je eerst een speciaalzaak hoeft te zoeken.
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.