<script type="application/ld+json">
{
"@context": "https://schema.org/",
"@type": "Recipe",
"name": "Chicken Biryani uit de Instant Pot",
"author": {
"@type": "Person",
"name": "Rene van der Linden"
},
"description": "Deze Chicken Biryani is snel klaar in de Instant Pot en wordt afgetopt met krokant gebakken kippenvel in plaats van gefrituurde uitjes. Een rijke, kruidige rijstschotel met malse kip, specerijen en saffraan.",
"image": "
https://reneindekeuken.nl/wp-content/uploads/2025/04/biryani.jpg",
"recipeYield": "4 personen",
"prepTime": "PT20M",
"cookTime": "PT25M",
"totalTime": "PT45M",
"recipeCategory": "Hoofdgerecht",
"recipeCuisine": "Indiaas",
"keywords": "Chicken Biryani, Indiaas recept, Instant Pot recept",
"recipeIngredient": [
"zonnebloemolie",
"1 el ghee",
"2 laurierblaadjes",
"1 gebroken kaneelstokje",
"1 steranijs",
"2 kardemompeulen",
"1 zwarte kardemompeul (optioneel)",
"6 kruidnagels",
"1 tl komijnzaad",
"2 groene pepers",
"2 teentjes knoflook",
"2 grote uien",
"2 tomaten",
"1 el gemberpuree",
"4 kippenbouten (zonder vel)",
"1 kop Griekse yoghurt",
"verse koriander",
"3 takjes munt",
"1 tl kurkuma",
"1 tl gemalen koriander",
"1 tl chilivlokken",
"2 tl zout",
"3 koppen Basmatirijst",
"3 koppen water",
"½ citroen"
],
"recipeInstructions": [
{
"@type": "HowToStep",
"text": "Zet de Instant Pot op 'Sauté'. Verhit zonnebloemolie en ghee. Voeg laurier, kaneel, steranijs, kardemom, kruidnagel en komijn toe. Laat geuren vrijkomen."
},
{
"@type": "HowToStep",
"text": "Voeg groene pepers en uien toe, bak 5 minuten. Voeg knoflook, tomaat en gemberpuree toe."
},
{
"@type": "HowToStep",
"text": "Trek het vel van de kippenbouten en bewaar apart. Snijd de kip in, voeg toe samen met yoghurt, gehakte koriander, munt en specerijen."
},
{
"@type": "HowToStep",
"text": "Voeg rijst, water en citroensap toe. Roer goed door. Zet de Instant Pot op 'Pressure Cook' voor 5 minuten. Laat druk handmatig ontsnappen."
},
{
"@type": "HowToStep",
"text": "Bak intussen het kippenvel krokant in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier."
},
{
"@type": "HowToStep",
"text": "Schep de biryani uit de pot. Breek het krokante vel in stukjes en strooi over de rijst. Garneer met verse koriander."
}
],
"aggregateRating": {
"@type": "AggregateRating",
"ratingValue": "5",
"reviewCount": "12"
},
"video": {
"@type": "VideoObject",
"name": "Chicken Biryani maken in de Instant Pot",
"description": "Stap voor stap Chicken Biryani maken in de Instant Pot, met krokant gebakken kippenvel als topping.",
"thumbnailUrl": "https://reneindekeuken.nl/wp-content/uploads/2025/04/biryani-thumb.jpg",
"uploadDate": "2025-04-21",
"contentUrl": "https://www.youtube.com/watch?v=JOUW_VIDEO_ID",
"embedUrl": "https://www.youtube.com/embed/JOUW_VIDEO_ID"
}
}
</script>