Go Back
+ servings
Afgewerkte Chicken Biryani met topping van kippenvel en verse koriander

Chicken Biryani Uit De Instant Pot

In dit recept laat ik je mijn versie zien van Chicken Biryani - gemaakt in de Instant Pot, zodat je sneller klaar bent zonder in te leveren op smaak. En in plaats van gefrituurde uitjes, geef ik er een eigen draai aan: ik bak het kippenvel uit tot het krokant is, breek het in stukjes en gebruik dat als een hartige, knapperige topping. Echt heerlijk!
No ratings yet
Cuisine Indiaas
Servings 4 personen

Keukenspullen

Ingrediënten
  

  • zonnebloemolie
  • 1 el ghee
  • 2 laurierblaadjes
  • een gebroken kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 2 kardemompeulen
  • 1 zwarte kardemompeul indien niet verkrijgbaar kun je dit weglaten
  • 6 kruidnagels
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 groene pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote uien
  • 2 tomaten
  • 1 el gemberpuree
  • 4 kippenbouten
  • 1 kop Griekse yoghurt
  • verse koriander
  • 3 takjes munt
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 tl zout
  • 3 koppen Basmatirijst
  • ½ citroen

Instructies
 

  • Selecteer de Sauté functie op de Instant Pot (of verhit een stoofpan) en verhit een scheut zonnebloemolie en 1 el ghee.
  • Voeg 2 laurierblaadjes, een gebroken kaneelstokje, 1 steranijs, 2 kardemompeulen, 1 zwarte kardemompeul (indien verkrijgbaar), 6 kruidnagels en 1 tl komijnzaad toe. Laat het bakken tot de geuren vrijkomen en de komijnzaadjes gaan poppen.
  • Snij 2 groene pepers in de lengte doormidden en voeg toe. Snij 2 grote uien in reepjes, voeg toe en laat de uien ± 5 minuten bakken.
  • Snij intussen 2 teentjes knoflook fijn en 2 tomaten in blokjes. Voeg toe samen met 1 el gemberpuree.
  • Trek het vel van 4 kippenbouten af en bewaar het vel. Snij het kippenpootje van de dij af en kerf het vlees aan de bovenkant een paar keer in met je mes. Gooi de kippenpoten erbij en voeg 1 kop Griekse yoghurt toe. Roer alles door elkaar.
  • Hak een klein bosje verse koriander met steeltjes en al fijn, haal de blaadjes van 3 takjes munt en hak die ook fijn. Voeg toe.
  • Roer er 1 tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander, 1 tl chilivlokken en 2 tl zout door. Voeg 3 koppen Basmatirijst toe en 3 koppen water. Roer alles door elkaar en knijp tot slot een halve ½ citroen erboven uit.
  • Druk op cancel om de Sauté functie van de Instant Pot uit te zetten. Selecteer Pressure Cook en zet de tijd op 5 minuten. (in een stoofpan laat je alles zo'n 20 minuten pruttelen).
  • Bak intussen de kippenvellen. Verhit een koekenpan en bak de kippenvellen aan beide kanten bruin en krokant. Haal uit de pan en laat de krokante vellen uitlekken op keukenpapier.
  • Na de bereidingstijd in de Instant Pot laat je de lucht met het ventiel op de deksel ontsnappen voordat je deze openmaakt. Schep de Chicken Biryani uit de binnenpot in een grote schaal. Breek het krokante kippenvel in stukjes en strooi erover. Garneer met extra koriander.

Video

TIP

Probeer ook eens deze Indiase Vega Curry!
Complete vegetarische Indiase maaltijd met curry, basmatirijst en versgebakken naanbrood
Keyword Aziatisch, India, Instant Pot, Rijstgerecht
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel