De Chinese keuken is ongelooflijk veelzijdig – van delicate dimsum in het zuiden tot stevige, kruidige noedelgerechten in het noorden. In de provincie Shaanxi, en dan vooral in hoofdstad Xi’an, draait alles om tarwe: dikke noedels, gestoomde broodjes en gelaagde, uitgesproken smaken.
Een van de meest iconische gerechten uit deze regio is Bjang Bjang Mian: extra lange, extra brede noedels die traditioneel met de hand worden gerold en op tafel worden geslagen – vandaar het “biang”-geluid waar de naam vandaan komt. In dit recept laat ik je zien hoe je dit complexe gerecht zelf maakt, inclusief huisgemaakte noedels (met de pastamachine), sappige gemarineerde procureur en die onweerstaanbare topping van hete olie over rauwe knoflook en kruiden.
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.