Voordelen van duurzaamheid

Het gebruik van het overgebleven ananassap uit blik in plaats van het weg te gooien, zoals in dit recept, heeft meerdere voordelen op het gebied van duurzaamheid:

  1. Vermindering van voedselverspilling: Door het sap te gebruiken, voorkom je verspilling van voedsel. Voedselverspilling is een wereldwijd probleem dat niet alleen de beschikbare middelen verspilt, maar ook bijdraagt aan milieuproblemen, zoals overvolle stortplaatsen en de uitstoot van broeikasgassen.
  2. Maximaliseren van de waarde van ingrediënten: Het benutten van het ananassap maximaliseert de waarde van het blikje ananas. In plaats van alleen de vruchten te consumeren en de rest weg te gooien, gebruik je alle beschikbare middelen.
  3. Besparing van geld: Het gebruik van het ananassap bespaart je ook geld, omdat je geen extra siroop hoeft te kopen.
  4. Milieuvriendelijk alternatief: Het gebruiken van ananassap zoals dit kan een milieuvriendelijk alternatief zijn voor siropen met kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Al met al draagt het gebruik van overgebleven ananassap bij aan een duurzamere voedselpraktijk door voedselverspilling te verminderen en de waarde van ingrediënten te benutten. Het is een kleine stap, maar het kan een positieve impact hebben op het milieu en je eigen keukenpraktijken.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Frisse Yoghurt desserts van overgebleven ananassap uit blik

Yoghurt Mousse Dessert met ananassap

Dit Griekse yoghurt dessert met ananassap is een verfrissende en gezonde traktatie, perfect voor een warme zomerdag of een lichte afsluiting van een heerlijke maaltijd. Geniet van de smaakvolle combinatie van de romige yoghurt, de zoete ananassap en het tropische kokosschaafsel. Smakelijk eten!
No ratings yet
Cuisine Tropisch
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • ± 250 ml ananassap
  • 4 digestive biscuits
  • kokosschaafsel
  • 1 sinaasappel

Instructies
 

  • Laat 6 blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water.
  • Verwarm een kleine bodem water in een steelpan. Knijp de blaadjes gelatine uit en gooi ze in de steelpan. Laat ze oplossen en smelten in het beetje water. Zet de hittebron uit.
  • Schep 500 ml Griekse yoghurt in een mengkom. Giet er 4 digestive biscuits bij. Je kunt hier overgebleven sap van ananas uit blik voor gebruiken. Natuurlijk kun je ook sap van perzik, mandarijn of fruitcocktail uit blik goed gebruiken. Giet de gesmolten gelatine erbij en meng het goed door elkaar met een garde.
  • Zet 4 glaasjes neer en verkruimel in elk glaasje een digestive biscuit. Verdeel het yoghurt mengsel over de 4 glaasjes. Zet de desserts in de koelkast om op te stijven.
  • Rooster in een droge koekenpan een handje kokosschaafsel en garneer de desserts hiermee. Snij 4 plakken van een 1 sinaasappel. Snij de plakken tot de helft in en hang de schijfjes aan de rand van de glaasjes. Klaar!

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Yoghurt dessert from left-ver pineapplejuice
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp