Go Back
+ servings
Frisse Yoghurt desserts van overgebleven ananassap uit blik

Yoghurt Mousse Dessert met ananassap

Dit Griekse yoghurt dessert met ananassap is een verfrissende en gezonde traktatie, perfect voor een warme zomerdag of een lichte afsluiting van een heerlijke maaltijd. Geniet van de smaakvolle combinatie van de romige yoghurt, de zoete ananassap en het tropische kokosschaafsel. Smakelijk eten!
No ratings yet
Cuisine Tropisch
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • ± 250 ml ananassap
  • 4 digestive biscuits
  • kokosschaafsel
  • 1 sinaasappel

Instructies
 

  • Laat 6 blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water.
  • Verwarm een kleine bodem water in een steelpan. Knijp de blaadjes gelatine uit en gooi ze in de steelpan. Laat ze oplossen en smelten in het beetje water. Zet de hittebron uit.
  • Schep 500 ml Griekse yoghurt in een mengkom. Giet er 4 digestive biscuits bij. Je kunt hier overgebleven sap van ananas uit blik voor gebruiken. Natuurlijk kun je ook sap van perzik, mandarijn of fruitcocktail uit blik goed gebruiken. Giet de gesmolten gelatine erbij en meng het goed door elkaar met een garde.
  • Zet 4 glaasjes neer en verkruimel in elk glaasje een digestive biscuit. Verdeel het yoghurt mengsel over de 4 glaasjes. Zet de desserts in de koelkast om op te stijven.
  • Rooster in een droge koekenpan een handje kokosschaafsel en garneer de desserts hiermee. Snij 4 plakken van een 1 sinaasappel. Snij de plakken tot de helft in en hang de schijfjes aan de rand van de glaasjes. Klaar!

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel