Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Dikke omelet met aardappel en ui

De Spaanse tortilla is een heerlijk gerecht dat traditioneel wordt gegeten in Spanje. Hoewel het vaak wordt geserveerd als lunch of diner, is het ook een uitstekende keuze voor een stevig ontbijt. Een Spaanse tortilla is een dikke omelet gemaakt van aardappelen, eieren en uien, gekruid met zout en peper.

Je kunt variaties toevoegen aan het basisrecept door extra ingrediënten toe te voegen, zoals spinazie, paprika, champignons of kaas, afhankelijk van je persoonlijke smaak. Het is ook een geweldig gerecht om voor te bereiden, omdat je de tortilla de avond ervoor kunt maken en ’s ochtends alleen maar hoeft op te warmen.

Een voedzaam ontbijt

Het bereiden van een Spaanse tortilla als ontbijt kan een geweldige manier zijn om de dag te beginnen met een voedzame maaltijd. De aardappelen zorgen voor een goede bron van koolhydraten, terwijl de eieren zorgen voor eiwitten en essentiële voedingsstoffen. Het is een vullende optie die je energie geeft voor de ochtend.

Je kunt de tortilla in punten snijden en serveren als ontbijt. Het kan op zichzelf worden genoten, maar je kunt het ook serveren met vers of geroosterd brood om de maaltijd compleet te maken. Veel Spanjaarden houden ervan om een pittige tomatensaus of aioli, toe te voegen voor extra smaak.

Dus als je op zoek bent naar een stevig ontbijt dat je energie geeft voor de dag, overweeg dan zeker om een Spaanse tortilla te maken. Het is een smakelijke en voedzame optie die je kunt aanpassen aan je eigen smaak en voorkeuren.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Spaanse-aardappeltortilla-met-chorizo-snelklaar

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo'n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla. De chorizo hoeft minder lang te bakken omdat ik plakjes gebruik en niet zo'n hele worst en ik doe er voorgekookte aardappelen uit het koelvak van de supermarkt in i.p.v. de aardappels te moeten schillen en koken. Dat scheelt een hoop werk en zo kun jij eerder deze heerlijke hartige tortilla op tafel zetten tijdens de zondagbrunch.
No ratings yet
Cuisine Spaans
Servings 6 personen

Keukenspullen

  • ovenbestendige pan bv een gietijzeren koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 pakje voorgesneden chorizo plakjes
  • 1 ui
  • 1 puntpaprika
  • 1 zakje voorgekookte aardappelen
  • 6 eieren
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 stukje kaas bv manchego

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden op grillstand.
  • Verhit in een ovenbestendige (gietijzeren) koekenpan een scheutje olijfolie. Bedek de bodem van de pan met plakjes chorizo en bak deze een beetje uit. Snij 1 ui in halve ringen en voeg toe. Snij 1 puntpaprika in ringen en voeg toe. Snij iets meer dan de helft van een zakje voorgekookte aardappelen in stukjes en laat de stukjes aardappel ook even meebakken.
  • Breek 6 eieren in een kom en kluts ze met een garde. Roer er 1 tl gerookt paprikapoeder en peper en zout door. Giet het ei-mengsel in de pan en druk het een beetje aan. Rasp een hoeveelheid kaas (naar smaak) over het ei of gebruik een zakje geraspte kaas. Laat het ei een aantal minuten zodat de onderkant stolt.
  • Zet de pan vervolgens 10 minuten in de oven, die op 200 graden grillstand is voorverwarmt.
  • Laat de tortilla een beetje afkoelen voordat je 'm aansnijdt.

Video

TIP

Probeer ook eens deze Spaanse Patatas Bravas: Aardappels met pittige saus.
Patatas-bravas-en-andere-tapas
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Spaanse aardappeltortilla met chorizo snelle versie
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp