Is geraspte kaas ongezonder dan zelf een stuk kaas raspen?

Aan voorverpakte geraspte kaas worden stoffen toegevoegd om te voorkomen dat de kaas gaat klonteren en weer aan elkaar gaat plakken. Ook wordt er conserveringsmiddel toegevoegd en soms kleurstoffen om een mooie gele kleur te behouden.
Is kaneel goed voor kamerplanten?

Kaffir limoenblad

Kaffir limoenblad wordt veel gebruikt in de Thaise, Indonesische, Cambodjaanse en Laotiaanse keuken. De bladeren worden vaak toegevoegd aan soepen, curries, roerbakgerechten en sauzen om een frisse, citrusachtige smaak en geur toe te voegen. Enkele populaire gerechten waarin kaffir limoenblad een essentieel ingrediënt is, zijn Tom Yum soep, Thaise groene curry, en verschillende visgerechten.
Citroengras

Citroengras, ook wel bekend als lemongrass, is een veelzijdig kruid dat afkomstig is uit tropische streken van Azië, Afrika, Australië en Oceanië. Het behoort tot de grassenfamilie (Poaceae) en staat bekend om zijn frisse, citroenachtige aroma en smaak.
Gember

Gember is een plant waarvan de wortelstok, vaak eenvoudigweg “gember” genoemd, wereldwijd wordt gewaardeerd om zijn culinaire en medicinale eigenschappen.
Wat is Sous Vide? En wat kun je ermee?

Omdat bij Sous Vide het voedsel in een zak is afgesloten, blijven vocht en smaak behouden, wat resulteert in malse, sappige en smaakvolle gerechten.
5 goede redenen om voor Instant Pot te kiezen

De verbluffende efficiëntie, gebruiksvriendelijkheid en smaakbehoud maakt dit alles-in-één keukenapparaat van Instant Pot uniek als snelkookpan. Streef je naar het moeiteloos en snel koken van heerlijke maaltijden, dan is de keuze snel gemaakt.
Kan schimmelkaas bederven?

Schimmelkaas zoals Roquefort kan bederven, net als andere voedingsmiddelen. In schimmelkaas kunnen ongewenste schimmelgroei ervoor zorgen dat de kaas bederft.
Tips om geld te besparen op je boodschappen

Schrik jij ook wel eens van het bedrag dat je moet betalen bij de kassa aan je boodschappen? Je bent niet de enige! Profiteer van deze tips die je echt veel geld kunnen besparen.
Is brood echt een dikmaker?

Vaak wordt brood als boosdoener aangewezen binnen een voedingspatroon. Het bevat veel koolhydraten en het zou mogelijk een dikmaker zijn. Sommigen stellen dat je zonder brood beter af zou zijn. Maar is dit imago van brood als dikmaker wel terecht?