Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Mug-cake.-Maak-een-cake-in-2-minuten.

Mug cake. Maak een chocoladecake in 2 minuten.

Stel, je hebt ’s middags zin in iets lekkers bij de thee en je hebt niets in huis. Of je krijgt onverwacht bezoek en je kunt ze niets aanbieden. Dan is hier een heel snel recept om binnen een paar minuten een lekkere cake in een mok te maken. Normaal gesproken moet een cake een uur in de oven staan, maar met dit eenvoudige receptje hoef je de cake maar 2 minuten in de magnetron te verwarmen. Als dat geen prima foodhack is….
No ratings yet
Servings 1 persoon

Keukenspullen

  • 1 Magnetron

Ingrediënten
  

  • 4 el zelfrijzend bakmeel
  • 3 el rietsuiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 3 el melk
  • 3 el zonnebloemolie

Instructies
 

  • Doe 4 el zelfrijzend bakmeel, 3 el rietsuiker, 2 el cacaopoeder, 3 el melk en 3 el zonnebloemolie in een mok of beker. Roer alles met een vork door elkaar. Zorg dat je bodem ook goed meeneemt.
  • Zet de mok in de magnetron en bak de cake in 2 minuten op vol vermogen.
  • Haal de mok uit de magnetron en controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt is de cake goed. Klaar!

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Mug cake. Maak een cake in 2 minuten.
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Rijkgevulde soep met bruine bonen, groenten, spek en rookworst - zoals oma hem maakte. Perfect voor koude dagen of als nostalgisch comfortfood.
Lees meer
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp